| nero783 a întrebat:

Pentru cei care canta la un instrument(de preferabil vioara), am probleme la atingerea notelor pe coarda, asa ca am pus niste semne pe corzi, e bine cum am procedat?+niste detalii ar fi bune

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

C-am intr-un an de zile m-am invatat. Dar am facut multe repetitii acasa; lungi si dese. Ma dureau degetele asa de tare ca foloseam mai mult mana dreapta cand scriam la tastatura. Cand ma intalneam cu vecinii pe scara le spuneam: "V-am cam deranjat cu zgomotele." Si ei imi raspundeau: "Ba nu ne-ai deranjat deloc; chiar ne place." O_O Am ramas mirat.
Tu trebuie sa faci repetitii, repetitii si iar repetitii. Ia-ti o piesa usoara si invat-o pe de rost, pana acolo incat sa nu mai fie nevoie sa mai privesti corzile. In felul acesta poti sa dai semnele jos in 2-3 zile.
https://youtu.be/xXah1gfkm7g tongue

2 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Eu cand la mandola, dar mi-am scris notele pe partitura pentru ca nu le cunosteam. In mai putin de un an le-am invatat.
Pentru inceput nu cred ca e rau semnele pe care le-ai facut. Fiecare dintre noi avem metodele noastre de invatat.

| nero783 explică (pentru anonimg):

Eu la partitura am pus decat numarul degetului, m-am invatat fara nicio problema, dar acum imi e frica ca daca dau semnele alea jos atunci chiar nu mai pot sa ating cu exactitate notele.sad de multe ori sunt asa gelos pe cei care canta la pian, tu dupa cat timp te-ai invatat cu pozitia degetelor pe corzi?