| tonyc7 a întrebat:

Pot fi considerate Emiratele Arabe Unite (EAU), unde se afla impresionantul oras Dubai, cel mai important stat arab? Mai important si decat Egiptul sau Arabia Saudita?

9 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cel mai important stat arab?
Nu.

| tonyc7 explică (pentru sadrian46):

Dar atunci care crezi ca e?

| sadrian46 a răspuns (pentru tonyc7):

Important strategic și militar este Iranul.

| tonyc7 explică (pentru sadrian46):

Iranul nu e stat arab, mai informeaza-te!
Plus de asta, cred ca nu aspectul strategic si militar e cel mai important la o tara, ci cel economic! Cu cat o tara are o forta economica mai mare, cu atat e mai importanta pe harta lumii (vezi azi SUA si China, primele doua in top).

| sadrian46 a răspuns (pentru tonyc7):

Plus de asta, cred ca nu aspectul strategic si militar e cel mai important la o tara, ci cel economic!
Crezi tu! Numărul de focoase nucleare. Rachetele supersonice. De Federația Rusă ce zici? Ne importantă, nu-i așa? Deocamdată cheile războiului și ale păcii sunt în mâna Rusiei. Vezi Ucraina.

| tonyc7 explică (pentru sadrian46):

Daca Federatia Rusa se simte atat de bazata cum zici tu, si nu ii e frica de nimeni, nici macar de SUA si aliatii ei NATO, atunci de ce tot ezita intruna sa invadeze Ucraina?

| sadrian46 a răspuns (pentru tonyc7):

Că n-are chef. Folosește această amenințare ca instrument de negociere în discuțiile diplomatice, de pe poziții de forță. Atenționează, joacă dur.

| tonyc7 explică (pentru sadrian46):

Si pana la urma crezi ca o s-o invadeze sau nu?

| sadrian46 a răspuns (pentru tonyc7):

Cred că nu. Dar nu sunt sigur 100%. Știi ce vor rușii? Ca NATO să nu se mai extindă spre Est, inclusiv în Ucraina. Dacă americanii nu înțeleg asta, că până acum nu au înțeles, rușii intră. Iar dacă intră, nu mai ies. Dar la pachet se negociază și Transnistria și scutul de la Deveselu, și altele. Și în final și soarta noastră. Și când miza la ruletă nu-i un om ci o planetă, numai la niveluri foarte înalte se poate ști ce se va întâmpla. Deocamdată suntem pe picior de război. Exemplu. Se preconizase ca pensiile să fie mărite doar în septembrie 2022. Știi de ce le-au mărit acum în ianuarie? Ca să fie liniște în țară, fără Rezist și răzmerițe, care sunt foarte nocive pentru securitatea țării în caz de război, care poate izbucni în orice moment. De seara până a doua zi dimneața. Iar noi suntem în linia 1. Așa că rușii pot intra în orice moment. Nu este acolo nimeni în stare să îi oprească. Ucraina acum nu este în stare. În două ore, rușii ocupă jumătate din Ucraina, partea rusofonă, iar în 2 luni fac un referendum pentru realipire la Rusia, așa cum au făcut cu Crimeea. Și s-a terminat cu Ucraina. Iar pe urmă pot americanii să fimpună ce restricții comerciale vor, că fapta e consumată. UE depinde de gazul rusesc, așa că vor tăcea mâlc, să nu rămână fără. Așa că vezi ce complicată e situația.