|

Poți face mai multe facultăți cu buget? De pildă, am terminat o facultate și mai vreau să fac încă altele, mă pot încadra în buget în funcție de media de admitere?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu, ai dreptul la 4 ani bugetati. Daca ai facut prima facultate la buget, poti sa intri si cu media 10 la a doua facultate, ca tot la taxa o sa fii.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu poti face 2 facultati pe loc bugetat.
Conform art.142 din L.1/2011, a educatiei nationale, cu md. si compl. ulterioare, citez:
„(6) O persoană poate beneficia de finanţare de la buget pentru un singur program de licenţă, pentru un singur program de master şi pentru un singur program de doctorat.
  (6^1) Persoana care a beneficiat gratuit de şcolarizare în cadrul unui program de studii universitare finanţate de la bugetul de stat are, în condiţiile legii, dreptul de a urma un alt program de studii universitare în cadrul aceluiaşi ciclu de studii universitare:
a) în regim cu taxă, dacă instituţia de învăţământ superior de stat organizează programul şi în acest mod;  
  b) în regim gratuit, cu finanţare de la bugetul de stat, în condiţiile în care persoana achită contravaloarea serviciilor de şcolarizare de care a beneficiat anterior cu finanţare de la bugetul de stat, integral sau parţial, în cazurile în care programul de studii la care a fost admis este organizat doar cu finanţare integrală de la buget.
  (6^2) Încasarea sumei reprezentând contravaloarea serviciilor de şcolarizare se realizează de către instituţia de învăţământ superior de stat care a asigurat şcolarizarea, aceasta având totodată dreptul de a stabili ca plata efectivă a sumei să se realizeze şi în tranşe/rate. Sumele încasate se fac venit la bugetul de stat.
  (6^3) Cu ocazia înmatriculării persoana prevăzută la alin. (6^1) prezintă dovada că a efectuat/efectuează plata prevăzută la alin. (6^2)." 

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Un singur ciclu de invatamant superior e bugetat de la stat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca prima facultate e facuta la buget, urmatoarele vor fi la taxa, indiferent de medie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu. Statul iti plateste o singura facultate

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează