Prezentul simplu arata o actiune care se petrece de obicei sau actiuni obisnuite(folosind adverbe precum:always, sometimes, every day...dar nu doar cu adverbe ) Se formeaza cu Subiect+verb la mod infinitiv(forma din dictionar) iar la pers.a III-a sg. se adauga un -s sau -es
Prezentul continuu arata o actiune care se desfasoara in momentul vorbirii.Se formeaza din S+vb. ''to be''(conjugat la prezent) + vb. la infinitiv la care adaugam terminatia : -ing(participiul prezent).
+
muuuuulte exercitii. Funda?
E simplu.Trebuie să ştii când să foloseşti una şi când să foloseşti alta.Present Continous este atunci când acţiunea se petrece în timpul vorbirii.
"I'm eating",adică "Mănânc" (acum,când vorbesc cu tine, nu la general)
Present Continous mai are rol şi de viitor. Învaţă formulele ambelor timpuri verbale.Fă cât mai multe exerciţii cum a spus şi @Lynna. Dacă ai înţeles ceea ce ţi-am spus, n-ar trebui să ai probleme, să le încurci. Ţine minteresent Simple -mod general şi Present Continous-chiar acum, în momentul vorbirii.
Buna. Fa cat mai multe exercitii. Poti sa cauti pe net exercitii cu raspuns cu present simple si continuous.
Present Simple se foloseste pentru a arata ceva care faci tu din obisnuita (de ex dormi "I sleep" iar la pers a III-a sg "He sleeps" se adauga un s sau es depinde de context)
Present Continous se foloseste atunci cand se intampla in momentul vorbirii(de ex What are you doing? Ce faci se presupune ca acum cand vorbesc cu tine)
Sper ca te-am ajutat
Fundaa?
As fi vrut sa va dau funda la toti dar nu am putut multumesc mult pentru toate raspunsurile
AmazingONEx întreabă: