| DavidQ1 a întrebat:

Salut, am intrat la o scoala profesionala, am dat examenul, am media de admitere 5.20 si nu imi place la scoala respectiva. Cum pot sa ma transfer la liceu? Si la ce profil ar fi mai ok?

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Vei putea solicita transferul abia dupa cl. a IX-a si vei intra tot in cl. a IX-a de liceu, daca ai avut media de admitere necesara pentru liceul si profilul respectiv, conform Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul MEC nr. 5447/2020, citez:
"ART. 141.(1)Elevii din învăţământul liceal, din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal se pot transfera, păstrând forma de învăţământ, cu respectarea următoarelor condiţii:
f)elevii care au finalizat clasa a IX-a a învăţământului profesional cu durata de 3 ani se pot transfera doar în clasa a IX-a a învăţământului liceal, cu respectarea mediei de admitere la profilul şi specializarea la care solicită transferul. Elevii din clasele a X-a şi a XI-a din învăţământul profesional cu durata de 3 ani se pot transfera în clasa a X-a din învăţământul liceal, cu respectarea condiţiei de medie a clasei la care solicită transferul şi după promovarea examenelor de diferenţă;"
Profilul il alegi in functie de preferinte, calitati si ce doresti sa faci dupa liceu, bineinteles daca ai media de admitere pentru liceul si profilul respectiv.