|

Salut, as vrea sa va pun o întrebare. Sunt clasa a 8-a și nu știu pe ce profil sa merg la liceu (real sau uman). Sa enumăr câteva materii. Romana nu prea îmi place dar am note bune la ea. Matematica îmi place doar ca o înțeleg mai greu. Fizica nu mi-a plăcut niciodată și nici nu prea ma descurc la ea. Chimia nu îmi place iar profesoara nu își da interesul prea mult.la istorie, geografie, engleza etc sunt destul de bun și ma descurc. As vrea să-mi ziceți pe ce profil sa merg să-mi dați o îndrumare. Cel mai bun răspuns și cel mai concret primește fundă.

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Eu aș alege real.
In primul rand pentru ca iti place. Si daca iti place ceva poti sa o faci pe termen lung fara sa devii apoi o persoana frustrata.
Nu cred ca are sens sa filozofez sau sa explic mai mult decat ai putea sa intelegi acum, dar iti dau un sfat din proprie experienta.
Limba romana si limbile straine le inveti pentru tine si o sa inveti mereu mai mult de-a lungul vietii.
Istoria, geografia - este deosebit ca iti place si te descurci, o sa vezi ca o sa cresti si o sa mergi sa vizitezi multe multe locuri, o sa stii sa te orientezi in spatiu, o sa vezi istoria in locurile vizitate, o sa vizitezi cu SUFLETUL daca iti place.
Fizica si chimia...e de ajuns atat cat iti place. Atata timp cat nu ai o inclinatie deosebita spre o cariera in medicina atunci cred ca nu este nici o problema ca nu intelegi formulele pe care te pun acum sa le inveti...multi nu le-am inteles, nu le-am placut si nici nu am avut probleme in viata din cauza asta.
Apoi, vine partea mai delicata. Te-as sfatui sa alegi un profil real pentru ca acolo inveti realitatea zilelor noastre. Inveti sa calculezi, inveti sa te orientezi, inveti sa speculezi ca ma apoi sa ajungi un om mare si sa te descurci in viata. Poti apoi sa continui o facultate poate de economie, drept, administratie publica. Pe cand ajungi sa iti castigi banii sa STII ce inseamna valoarea lor, inveti sa devii calculat și ordonat din toate punctele de vedere : familie, viață. Iar mai apoi după ce faci toate astea o sa vezi că o să te bucuri și de ce ai invatat pana acum, o sa mergi in calatorii frumoase si inteligent alese (geografie), o sa fii mandru ca te descurci să vorbesti intr-o limba straina care ti-a placut, etc.

Sper că am reușit macar partial sa iti creez o imagine de ansamblu asupra a ce ar putea sa insemne sa alegi un profil real. Poate ca am fost subiectiva pentru ca ma regasesc în ce ti-am povestit si nu regret nici o clipa. Oricum, daca tu nu te regasesti in ceea ce am povestit sau nu poti sa vezi...2007 - 2166 + Vezi răspunsul întreg

| explică (pentru frum):

Apreciez cât ai scris și ai dat un răspuns chiar foarte bine construit. Ai fundă laughing

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ALINZ123):

Mulțumesc și bafta la alegere!

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Dupa ce-ai spus sunt de parere ca un profil de stiinte sociale ar fi cel mai bun pentru tine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Real. Un "background" cu matematică te va ajuta mai mult la facultate decât mai multe prostii la română.
Oricum nu-i pasă nimănui ce profil ai făcut.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu sunt de părere ca te pricepi la mai multe materii pe care se bazează profilul uman. Poți sa te duci pe filologie sau științe sociale

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează