|

Salut! Ce credeti ca se da la bac la matematica la profilul stiinte? Aveti cateva idei, am intrebat profesoara si ne-a spus "din tot" dar eu nu stiu de unde sa incep suficient pentru a lua macar minimul.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Subiectul 1 și subiectul 2 sunt destul de accesibile. La subiectul 3 cel puțin a-urile să știi să le faci și stai lejer.
Ai putea începe prin a cumpăra o culegere pentru bac. Eu o foloseam pe cea de la paralela 45 parcă, unde ai și teoria prezentată succint. Ia la rând toate capitolele, învață teoria de acolo și apoi fă și excerciții din capitolul respectiv.
Sunt pe net variantele din 2009 rezolvate, plus multe alte modele de bac rezolvate. Rezolvă-le și ajută-te de rezolvări ca să vezi unde ai lipsuri și trebuie să mai lucrezi.
Recomand de asemenea și site-ul mathpdr unde ai explicații destul de bune. Găsești și pe Youtube multe videoclipuri cu lecții și exerciții explicate.
Important e să te asiguri că știi să faci cel puțin 5 exerciții de la subiectul 1, subiectul 2 a și b și subiectul 3 cel puțin a-urile.
Matricile sunt destul de simple și ar trebui să le poți învăța rapid, polinoamele sunt și ele destul de accesibile cel puțin la a și b.
Iar dacă subiectul 3 ți se pare complicat, ți-am zis, asigură-te că știi să faci măcar a-urile.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Pai tot. Inceput de la ecuatii de gradul 2 si gradul 1 pana la matrici derivate si integrale.

Mie personal mi se pare destul de simplu Subiectul 1 si Subiectul 2. Daca vrei sa fugi de integrale si derivate, scoti un 5 lejer din cele 2.

| a răspuns:

Pune mana pe carte si invata, ca nu e nimeni clarvazator. Asa aveam un profesor in liceu care facea subiecte de BAC, si spunea ca o sa se dea fix exercitii de genul la examen. Si ghici ce, au picat vreo 5 de la el din clasa. Invatatul e cea mai sigura varianta, mai ai timp daca te apuci de acum. Bafta big grin

| explică (pentru Sara1248):

Multumesc mult! Chiar m-a ajutat o asa incurajare, ma interesa programa, nu exact exercitiile :*