|

Salut, daca am ramas neincheiat pe primul semestru iar in al 2 lea semestru nu sunt incheiat in primele 4 saptamani ce se intampla? Raman repetent? Daca da, ma mai pot transfera la un alt profil mai slab ca sa nu repet anul?

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Se intampla ca ramai amanat la respectiva materie si va trebui sa sustii o examinare scris si oral - inainte de sesiunea de corigente. Daca nu obtii cel putin media 5 la examinare vei ramane corigent si va trebui sa sustii examenul de corigenta, la care trebuie sa obtii cel putin media 5. Abia daca nu treci la corigenta vei ramane repetent.
Si daca ramai repetent te vei putea transfera la alt liceu dar vei repeta clasa.

| explică (pentru Ioandelasal):

Iar examenul de amanare este sa sfarsitul semestrului 2?

| a răspuns (pentru IonutAWR):

Nu la sfarsit ci inaintea examenelor de corigente, respectiv prin luna august, data fiind stabilita de Consiliul de administratie a liceului, conform art.129, alin.(3) din Regulamentul-cadru, citez:
"(3)Încheierea situaţiei şcolare a elevilor amânaţi pe semestrul al doilea, a celor declaraţi amânaţi pe semestrul I care nu şi-au încheiat situaţia şcolară conform prevederilor alin. (1) şi (2) sau a celor amânaţi anual se face înaintea sesiunii de corigenţe, într-o perioadă stabilită de consiliul de administraţie. Elevii amânaţi, care nu promovează la una sau două discipline/module de studiu în sesiunea de examene de încheiere a situaţiei şcolare a elevilor amânaţi, se pot prezenta la sesiunea de examene de corigenţe."

| a răspuns:

Nu te poți transfera la nicăieri fiindcă nu ai situația încheiată.