|

Salut! De ce a scazut natalitatea?

21 răspunsuri:
| a răspuns:

Cine spune asta si cine iti garanteaza ca e adevarat? Sunt multi factori ce pot influenta asa ceva.

| a răspuns:

Natalitatea nu a scăzut cum greșit se spune! Este vorba de emigrarea populației active sexual tinere în occident. Altfel, că în România, apare această scădere a natalității! În România a rămas populația care are deja copii sau vârstnici.
Dar, scăderea natalității este un fapt real în lumea occidentală, care are acces la sănătate, mijloace contraceptive.
Dar, lumea din țările subdezvoltate, fără acces la sănătate, natalitatea este ridicată!
Acesta este paradoxul modernității!

| explică (pentru romeo78):

Deci in Romania a scazut natalitatea?

| a răspuns (pentru romeo78):

Imi pare rau, dar trebuie sa te contrazic. Natalitaea a scazut la nivel global in ultimele decenii. Mai multe detalii gasesti aici: https://ourworldindata.org/fertility-rate

| a răspuns (pentru uptowngirl):

Uptowngirl e total gresit ce zici, natalitatea nu a scazut pentru populatia inca continua sa creasca, prin 2050 o sa se echilibreze totul si o sa fie cam 9 miliarde de oameni pe pamant

| a răspuns (pentru ionutmihai2002):

Te rog sa te documentezi inainte sa spui cuiva ca a gresit. Ca fapt divers, nu am gresit aici si afirmatia ta in legatura cu natalitatea e falsa. Rata natalitatii e in continua scadere (nu e e negativa, doar in continua scadere de cativa zeci de ani buni incoace) - asta e o certitudine. In privinta celorlalte afirmatii, s-ar putea sa fie adevarate s-ar putea sa nu - e o supozitie ca oricare alta. Multumesc

| a răspuns (pentru uptowngirl):

Doamnă, exact asta am spus! Global populația e în scădere, dar țările subdezvoltate, cu conflicte interne, țările musulmane au natalitatea ridicată! Dar, nu uitați aproximativ 3 miliarde de oameni trăiesc în doar 2 țări: China și India.

| a răspuns (pentru Wordofthat999999):

Da, o scădere artificială datorită emigrării tinerilor în străinătate, mai ales după anul 2007. Tineri, care datorită avantajelor financiare și medicale din occident au născut în țara în care au emigrat!
Priviți câte sate goale sunt în România, sate de pensionari!

| a răspuns (pentru Wordofthat999999):

Dormi?

| a răspuns:

Regimul demografic obisnuit, singurul cunoscut de om pana acum 100 - 120 de ani, a fost urmatorul: Fiecare populatie umana se inmultea atat cat ii permiteau sursele de hrana, cat mai repede, cu singura limitare a comportamentului maltusian. Iar comportamentul maltusian consta in limitarea descendentei in scopul pastrarii averii si statutului social, si avea sens numai pentru anumite persoane sau grupuri, si doar arareori pentru intregi societati. Pe la inceputul secolului trecut, in Europa occidentala aparut si o alta tendinta, aceea de a avea o descendenta cat mai mica, cu scopul de a te putea ocupa de tine insuti si de viata ta cat mai mult. Pe masura ce aceasta tendinta s-a extins, noi cei care ne ocupam cu Istoria am fost obligati sa luam nota ca apare un nou regim demografic, caracterizat prin aceea ca oamenii au o decendenta cat mai putin numeroasa, incercand totusi sa aiba o descendenta minima, adica un copil de familie. Sigur ca in conditiile astea, multi gresesc calculul si nu il au nici pe ala, iar altii se gandesc chiar ca pot duce economia mai departe, nevand copii. Deci avem asa: 1. Vechiul Regim Demografic, singurul pana nu demult, caracterizat prin inmultire cat mai rapida posibil, temperata doar de comportamentul maltusian. 2. Tranzitia Demografica, caracterizatarin adoptarea Noului Regim Demografic de categorii sociale si persoane ale unei societati. 3. Noul Regim Demografic, in care oamenii incearca sa evite sa aiba copii, dar multi vor sa isi asigure totusi o descendenta minima. La o analiza atenta, toate societatile actuale au facut CEL PUTIN primul pas in Tranzitia Demografica; asta insemna ca inmultirea populatiei lumii noastre, desi inca exploziva, va incetini si se va opri la un moment dat, iar asta, cred eu, e o veste buna. Urmeaza si alte regimuri demografice, decat cele doua cunoscute? Foarte probabil; dar deocamdata nu stim cum vor arata; Istoria se ocupa numai cu ce a avut deja loc.

| a răspuns:

Din cauza vaccinurilor care ne fac infertili. Cunosc multi prieteni care se chinuie sa faca copil, de ani de zile.
https://www.youtube.com/watch?v=0Xh0IhpyukU
uite

| a răspuns:

Cu cat femeile au mai multe drepturi, cu atat natalitatea scade. Cu cat femeile au mai putine drepturi, cu atat natalitatea va creste (vezi tarile islamice)

| explică (pentru OrdanKarris):

Oribil,asta inseamna abuz sexual, nu poti obliga o persoana sa faca copii. Sper ca aia sa ramana impotenti.

| a răspuns (pentru Wordofthat999999):

Hei, ai intrebat care e cauza, ti-am raspuns. Nu e placut raspunsul si nu e ca si cum nu s-a incercat tot pentru a remedia situatia, tot mai putin o metoda: a lua drepturile femeilor. Cu cat o femeie are mai putine drepturi intr-o societate cu atat femeia respectiva se va focaliza pe facearea si cresterea de copii in acea societate, si aproape nimic altceva. Cat timp femeia are drepturi, are optiuni, iar cand femeia are optiuni, opteaza pentru ce este mai rau si mai contraintuitiv, atat pentru ea cat si pentru restul. Si de ce ar sta femeia acasa sa creasca copii cand poate sta pe retele de socializare pentru doza zilnica de heroina digitala, aka Facebook Instagram, de ce s-ar focusa pe familie daca poate cauta un donator de sperma suficient cat sa pompeze un copil afara apoi sa il creasca singura sau sa puna pe altul sa contribuie la cresterea lui, financiar si nu numai. Iar acel copil il pompeaza afara doar ca avea acea mancarime biologica la acel moment, nu pentru ca voia copil. Nu e o regula generala, dar ce zic reflecta realitatea, oricat ar fi cineva inclinat sa ma contrazica, si sunt bineveniti sa o faca laughing

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Pt ca ceausescu incadra memele cu mai mult de 4 copii ca fiind mame eroine si le dadea niste bani in plus.

| explică (pentru ionutmihai2002):

Urasc iepuroaicele in calduri si sa fete la comanda.

| a răspuns (pentru Wordofthat999999):

Da, nu prea am voie să vorbesc așa pe TPU, dar mama ta a fost epuroaică, că văd că ai cornițe sau urechi pe avatar.
De asemenea, te-a născut, s-au te-a fătat?
Că văd că așa vorbești despre alte femei, bănuiesc că așa e la voi acasă.

| a răspuns (pentru ionutmihai2002):

... iar AVORTUL ERA ILEGAL SI PEDEPSIT CAM NASOL. Ai uitat acest mic-mare detaliu. Nu de alta, dar multe mame sanatoase la cap nu ar trece de 2 copii nici sa le dai toti banii de pe lume.

| explică (pentru GabiDumitrescu):

Exact! Asta doar in caz ca ai o situatie foarte buna financiara ca sa poti sa.ti permiti sa intretii mai multe persoane. Oricum vorba ta nu mi plac persoanele care fac copii doar de dragul pentru a face si pe banda rulanda. Cand faci un copil trebuie sa iti asumi din punct de vedere financiar si emotioal ca nu sunt niste simple obiecte cum considera altii.

| a răspuns (pentru Wordofthat999999):

Nu ai copii, nu? Nu e vorba de bani, cit de atentia necesara si de timp/energie pe care trebuie sa le dedici cresterii. Unii efectiv abia pot sa aiba grija de ei. Altii se descurca de minune cu 4-5 copii si fara bona/alte ajutoare. De la caz la caz.