| Nikolaus a întrebat:

Eu momentan invat limba germana si merge bine deocamdată. După ce simt eu ca am devenit fluent(dupa ce invat destule cuvinte încât sa port o conversație si nu numai) vreau sa invat rusa. Stiu alfabetul deja pentru ca am mai vrut sa invat rusa dar degeaba fara dicționar si fara o carte(gramatica de preferat) si cel mai important, motivație. Ei, eu pe net am cautat si NU exista site care sa aiba o carte cu gramatica rusei sai macar ceva de rusa. Deci daca vrea omu' sa învețe si el ceva nu se poate in tara asta. Sper sa ma ajutați voi si sa imi ziceți de unde pot face rost de una(preferabil nu din anii 50-60). Pai ma gandeam ca dupa rusa urmează araba sau suedeza dar se pare ca trebuie sa imi zboara gandul pentru ca tara asta a auzit doar de engleza, spaniola si italiana. Atat. Merci anticipat de ajutor.

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Eu urasc franzeza nu-mi place,metoda e interesanta si creativa ma bucur sa vad oameni creativi eu am invatat engleza doar din filme,muzica atat,germana acuma o invat si eu,spaniola cand eram mic am prins-o de la tv, eu nu spun sa nu inveti si sa inveti ceva care te va ajuta in viata, in prezent /viitor, si eu pot invata spaniola dar uite e prabusita economia lor, rusia e la mana ue, arabia e la mana usa acolo cu engleza te descrci in china aia invata de la 3 ani in fine si acolo se traieste greu,doar in europa de nord/vest,usa,canada,Australia,japonia,korea de sud se traieste ok in rest saracie lucie,america de sud,africa,asia foarte multe tarii sarace de nivelu romaniei,uite daca vrei poti invata familia limbiilor germanice germana, suedeza, olandeza, engleza sunt atatea dialecte de invatat, degeabva sti cateva cuvinte in 5 limbi mai bine sti una si fb si aia sa te ajute in viata

4 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Eu spun sa inveti mai mult germana pentru ca degeaba cunosti 5 limbi si nici pe una bine,mai bine sti cateva si foarte bine nu nr conteaza si calitatea, rusa ce sa faci saracie,araba saracie nu tio spun in nume de rau engleza,germana, sudeza, olandeza, chineza. japoneza sunt limbii bune de invatat, apropo germana cum inveti?

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu, nu stiu, din pacate.
Dar, este un site numit Duolingo unde poti sa inveti mai multe limbi.
Succes!

| Nikolaus explică:

Stiu site-ul si am aplicația pe telefon dar nu e o aplicație de pe care sa înveți vreo ceva. Cuvinte inveti multe dar gramatica lasa de dorit. Daca nu cauti singur sa afli de ce e cutare, de ce e forma verbului cutare nu iti poti da seama. Merci oricum.

| Nikolaus explică:

Germana o invat dintr-o carte numita "Gramatica limbii germane" de Aurelia Calugarita si Cornelia Danciu. E foarte buna, mai ales fiind publicata de editura Corint. Prezinta toate partile de vorbire, de propozitie si nu numai. Mai am un dictionar roman-german, german-roman tot de la Corint care este extrem de bun.
Gramatica o stapanesc bine, iar acum sunt la partea de invatat cuvinte. Eu imi fac biletele cu cate 15-17 cuvinte si le lipesc pe dulap si zilnic fac cate un bilet cu cuvinte(alese de mine, deci uzuale) si asa invat zilnic cate 15 cuvinte minim. Acum am 4 bilete pe dulap, deci vreo 77 de cuvinte în 4 zile. Sper ca ai inteles metoda. Asta pare sa funcționeze perfect pentru mine.
Aici ai si tu mare drepate. Rusa si araba sunt saracie dar sunt genul de persoana caruia ii place sa fie diferit de altii. Cand te întreb ce limbi vorbești si tu zici engleza si franceza pentru mine e apa de ploaie dar cand eu iti zic ca vorbesc rusa si araba parca e alta treaba. Ce-i drept as vrea sa invat si suedeza si olandeza după ce termin cu germana dar sa vad cum decurg lucrurile.