|

Salut! Ieri am dat evaluare naţională de clasa a-8-a la română. Am avut de argumentat că o operă aparţine genului epic. Eu la primul argument am spus că se remarcă prezenţa naratorului subiectiv, am pus două puncte şi am făcut o scurtă povestire a operei. Vreau să ştiu dacă am motivat bine că există un narator. Dacă poate cineva să mă ajute... ar fi bine. Dau fundă! Mulţumesc!

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Și eu am dat evaluarea națională ieri și cred că cel mai bine era așa:

"Un prim argument care arată apartenența textului citat la genul epic este reprezentat de prezența narațiunii la persoana I. Remarcăm în acest sens naratorul subiectiv, implicat în acțiune, care își face simțită prezența prin mărci lexico-gramaticale specifice: verbe la persoana I(exemple) și pronume la persoana I(exemple)."

În concluzie trebuia să prezinți faptul că naratorul era la persoana I prin prezentarea unor verbe și pronume.

Povestirea scurtă a operei trebuia să o faci la alt argument, respectiv la cel în care vorbești de acțiune, aceasta fiind scurtă, liniară, cu un conflict simplu.

Sper că te-am ajutat.

| explică (pentru DemonicSoul):

Ce crezi că ne va da mâine la mate? Am auzit că de obicei se dă mai uşor la examen decât la simulări...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Cojocaru12345):

Am observat că de la an la an au dat tot mai ușor. Cred că fac asta deoarece se iau note foarte mici. Oricum mă aștept la ceva accesibil. Multă baftă mâine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru DemonicSoul):

Mulţumesc, la fel!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri: