| H0oByT a întrebat:

Salut! La ce materii se da teza / bac la stiinte sociale si filologie? Eu as vrea sa intru la o Scoala de Politie, dar ce profil dintre acelea 2 ar avea alte solutii mai bune in caz ca nu merge cu politia?!

4 răspunsuri:
| rosessunflowersandlillies a răspuns:

In general, la liceele militare sunt 2 specializari: mate-info si stiinte sociale. Deci mai bun ar fi sa mergi pe stiinte. Cat despre viitor, ambele sunt cam la fel, doar ca filo te pregateste mai mult pentru Litere / ceva legat de limbi iar stiintele sociale pentru Psihologie / ceva legat de societate, om etc. Tu alegi care iti place mai mult si care ti se pare mai interesant. La teze ai:
a) filologie: romana, latina, limba straina (engleza franceza germana sau ce faci la acel liceu) si la alegere geografie / istorie.
b) stiinte sociale: Istorie / Geografie, Lb Română, Lb. Engleză, Logică(clasa a9a), Psihologie (10), Sociologie sau Economie (11) şi Filosofie (12). Se dă teză din Istorie sau Geografie la alegere, Lb Română, Logică/Psihologie/Economie [ depinde în ce clasă eşti] şi Lb. Engleză.
La bac sunt aceleasi materii ca la teza din cate stiu eu. Dar am impresia ca nu e si latina.

| LaMi?toq a răspuns (pentru rosessunflowersandlillies):

La liceele militare exista un singur profil, acela fiind mate-info

| rosessunflowersandlillies a răspuns (pentru LaMi?toq):

Oh, imi cer scuze atunci

| Johnny25 a răspuns:

La profilul stiinte sociale in clasa a 9 a faci toate obiectele, cele mai multe ore fiind de engleza si romana respectiv 3-4, latina ai o singura ora si sa stii ca nici macar nu dai teza la limba latina de bac nici nu se mai pune problema. In clasa a 10 la fel cu numarul de ore si din clasa a 11 a cand incepeti sa va alegeti optionale mai multe, o sa aveti 3-4 ore de istorie, 2 geografie, 4 romana din care una gramatica si engleza 3 ore, franceza 2 ore, si o ora de turism. Astea pot varia in functie de optiunile clasei. Teza dai la romana, engleza/franceza, geografie/istorie, si obiectul de stiinte sociale si anume in clasa a 9 a logica, in clasa a 10 a psihologie, in clasa a 11 a economie, si in clasa a 12 a filosofie. La filologie dai teze la romana, engleza/franceza, geografie/istorie si limba latina. Bacul, daca se pastreaza modul de acum, o sa-l dai obligatoriu la romana si istorie si ai de ales, intre geografie/logica/psihologie/economie/sociologie/filosofie. De specificat ca din clasa a 11 a nu mai faci latina, nu mai face fizica si chimie, iar mate faci cate 2 ore pe saptamana pe parcursul fiecarui an, daca dai la stiinte sociale. La filologie vei face limba latina in toti cei 4 ani, de 2 ori pe saptamana in clasa a 12a, insa scapi de mate, chimie si fizica in clasa a 11a.