|

Salut,sunt clasa a 5 a si la primul test la mate am luat 4, sincer nu am fost suparat fiindca nu am inteles nimic la mate, am zis parintilor si ca trece in catalog si nu m-au certat dar eu ma simt in o situatie proasta cu scoala technic vorbind, sunt prostut uneori dar am minte buna si nu vreau sa gandesc fiindca la istorie sunt cel mai bun in clasa si am luat 10 la mate au luat inca 6 nota 5 doar 3 au luat 10. M-am apucat de meditatii si a mers bine dar inca nu inteleg lucruri, vreau sa explic situatia: In primul rand sunt lenes si fac mereu temele dimineata si nu am un program si chiar zilele astea ma jucam cu penarul meu cu un coleg si am dat in jaluzea si s-a rupt. Am zis dirigentei cu seful clasei a durut-o la basca, am o diriginta mai proasta si nu stie sa explice romana cu care fac cu ea orele la romana si mi-e sa nu ma fac cu nota scazuta la purtare. Sincer ma simt nasol si sunt un prost... ce pot face sa imi iasa media mai mare de 8 la mate? As dori seriozitate si o motivare ceva, as dori mai mult solutii....va rog TPU am incredere in voi

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Pai motivatia trebuie sa vina din tine, degeaba zicem noi daca tu nu o ai, daca constientizezi ca ajuta sa ai media aia mai mare de 8, o sa te intereseze sa obtii asta si deci asta e o motivare.
Daca ai luat 10 nu esti prost deloc.
Ideea e ca nici lenes nu esti de fel, lenea ta vine din demotivare, deci nu vrei acel lucru cu adevarat. Cand vrei ceva cu adevarat pe pariu ca nu mai esti lenes? Ca simti ce vrei si lupti pentru aia.
Adica cand nu te int cu adevarat ceva, lasi la o parte. De aia faci temele pe fuga, ca daca te-ar interesa mate si ti-ar place, ai face din placere cand trebuie.

Aia cu jaluzeaua nu conteaza, e o problema minora, nu iti scade nota la purtare, se poate intampla oricui.

| explică (pentru Mosotti):

Mersi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Trebuie sa te aplici mai mult. Inteleg ca esti in clasa a 5a si ai vreo 10-11 ani este normal sa fii asa si sa ai capul mai mult la joaca decat la invatat, dar incearca sa te mentalizezi ca o sa cresti si o sa ai nevoie de note bune pentru a face ceva de folos in viata, sa dai la o facultate buna si sa ai un job in care sa castigi fara sa ai griji. Repet poate acum nu te ai gandi la chestiile astea dar intr-un viitor apropiat o sa aiba multa importanta.
In primul rand incearca sa iti stabilesti un orar in care sa iti faci temele (si ala sa nu fie dimineata inainte de scoala sau chiar in clasa), si dupa teme sa inveti vreun paragraf sau 2 la fiecare obiect si asa putin cate putin te obisnuiesti si asa nu o sa se acumuleze teme, de inavatat pentru examene, etc.
Multa bafta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează