|

Salut! Sunt clasa a XII a, si sunt sub o presiune uriașă, pe scurt vine bacul. Iar eu timp de 3 ani jumătate nu am oferit interesul necesar liceului, interes care mi-ar fi oferit un sprijin enorm acum..recent m-am apucat de învățat la matematica si in curând si la biologie, si din câte am văzut. La matematica pare a fi mai greu decat anii precedentii, in special la primul subiect. Orice sfat in legătură cu învățatul, procedee de a retine si înțelege mai ușor. Propriile experiente, orice mi-ar fi de ajutor. Trec printr-un moment de stres teribil.

Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns (pentru anonim_4396):

N-ai făcut facultate, așa-i? Mai are 4 luni, cum sa nu poată recupera? În 4 luni poți învață materia pentru bac de 2 ori, și dacă n-ai mai învățat niciodată în viata ta pentru un test sau examen.

Legat de raspunsul la intrebare: cumpără-i cărți speciale pentru bac la fiecare materie la care dai, sau împrumută-le sau trage-le la xerox.
Fă-ți un program pe zile/săptămâni (realist, și de care sa te poți tine), de exemplu: pana în 14 martie învăț matricile la mate, pana în 25 martie învăț opera x la romana sau capitolul x la bio.

Ia cărțile pe rand și treci prin toată teoria (pe unii ii ajuta sa facă conspecte, scheme logice, pe alții doar sa le citească. Altora le place sa citească cu voce tare, tu trebuie sa descoperi care e stilul tău).

La mate, după fiecare capitol parcurs, fa câteva probleme ca să aplici teoria invatata.

La bio, pune-ți întrebări din capitol și răspunde la ele.

La romana încearcă sa înțelegi operele, nu doar sa tocesti comentariile, ca asa o sa le uiți. Scrie idei principale pe care sa le ții minte.

De obicei cărțile astea pentru bac sunt ff bine structurate și conțin tot ce îți trebuie.

Unde nu înțelegi, întreabă-ți profii, sau uită-te pe canalele de YouTube.


E foarte ușor sa treci. Dacă vrei sa iei 10 sau peste 9 e într-adevăr destul se greu și trebuie sa depui ff mult efort.

Succes!

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu ai ce sa faci, timp de 3 ani nu te interesat deloc scoala, acum nu mai poti recupera ce ai pierdut, ce ai facut in ăstia 3 ani? Tu stii, acum de ce regreti ai pierdut degeaba trei ani ne învățînd nimic.

| explică (pentru anonim_4396):

Nu am scris că nu m-a interesat deloc. Doar că nu am oferit atenția necesara, consider că e mai mult o problema de motivație ce am eu.

| explică (pentru TheWznd):

Îți multumesc enorm mult pentru sfaturi si sprijin!

| explică:

Precedenți*