| BeniBecican a întrebat:

Salut, sunt curios daca nota unei probe de la bac (ex. matematica) se rotunjeste..adica daca cazul in care iau 4.5 se considera 5 sau se considera picat? Cu toate ca la celalalte probe am luat 9.

Răspuns Câştigător
| Nemeessis a răspuns:

Salut. Pentru a trece bacalaureatul, trebuie ca media notelor celor 3 materii să fie 6, iar la fiecare materie să ai nota de la 5 în sus. Notele de la bacalaureat nu se rotunjesc. Adică dacă ai sub 5, cum ai zis tu 4.5, ești considerat picat, oricât de mare ar fi nota la celelalte probe.

2 răspunsuri:
| GPA a răspuns:

Nu se rotunjesc notele la Bac. Notele rămân exact așa cum le-ai obținut, exceptând cazurile în care se depun contestații, adică îți poți salva media sau poți pica (50/50), depinde foarte mult de cât de convins ești că ai scris corect în lucrare, atunci contestația se justifică. Dar dacă ești în 4, 50-4, 99, faci contestație! N-ai ce pierde! La fel și la media generală a probelor de la Bac care trebuie să fie minim 6. La 5, 90 sau 5, 99 trebuie să depui contestație la una dintre probe, tot n-ai ce pierde.

Ține cont doar, minim 6 media de Bac, însă minim 5 nota obținută la probă.
Din 3 probe, pot luat două note de 5 la doua probe, la a treia voi fi nevoit să iau nota 8 pentru a fi admis.
(5+5+8)/3 = 6, deci admis...

| rosessunflowersandlillies a răspuns:

Nu se rotunjeste. 4, 5 ramane 4, 5, 2, 35 ramane 2, 35, 9, 78 ramane 9, 78 si tot asa. Ca sa ai 5 trebuie sa iei nota 5, 00.