|

Salut!

Sunt in clasa a 9-a si nu-mi vine sa cred ca dupa 2 luni inca nu m-am acomodat cu colegii si profesorii.

Ei bine, colegii sunt de treaba, dar pur si simplu nu sunt genul meu, avem interese total diferite, deci practic nu vorbesc cu nimeni ( nici ei nu prea au interes sa comunice cu mine) drept dovada am niste note de tot rasul. Cand eram in clasele 5-8 era usor, ma stiam cu toti colegii, aveam interese comune aproape cu toti si eram foarte sociabil, acum abia daca spun 10 cuvinte cand sunt la scoala. Toate acestea : lipsa comunicarii, profesori noi, materia parca mai grea m-au dus cu moralul la pamant si probabil, dupa note, sunt cel mai slab din clasa. Sa va explic programul meu: dimineata abia ma ridic din pat, fara vreun chef de viata si cu dureri ingrozitoare de burta, ajung la scoala si stau cu capul pe banca cam la toate orele (profesorii nu au pretentii de la mine, dupa notele pe care le am, asa ca sunt evitat, cu exceptia a catorva ore). Dupa ce ajung acasa de obicei ma pun sa dorm cateva ore, pana la 4-5, ma trezesc si dupa: ori stau pe telefon, ori invat la o materie la care dau test sau la care stiu ca ma asculta (dar abia invat, n-am niciun chef ) si dupa ce invat maxim 2 ore de la 20 stau pe pc pana la 22, 23 si ma culc si se repeta procesul, proces care dureaza de 2 luni si nu cred ca se va schimba vreodata. De transferat, nici gand, pentru ca oriunde as merge ar fi exact la fel. Am doar 3 note pe care le-am luat pe ascultare sau teste care sunt peste nota 6, in rest, doar de la 6 in jos.

Multi veti spune ca sunt doar un prost sau un lenes, dar culmea e ca in generala aveam note mari, nu luam note mai mici de 7 decat la fizica, unde sunt pamant cu flori. Insa atunci vorbeam cu toata clasa, parca aveam un motiv sa invat, sa nu fiu chiar ultimul pe clasa si sa fim seriosi, era si mult mai usor.

Acum, intrebarea mea este :

Este cineva de aici care a trecut prin ceva asemanator? In clasele 5-8 un elev '' bunicel '', sociabil, dar dupa in clasa a 9-a un elev foarte slab si foarte timid care nu vorbeste cu absolut nimeni din clasa?

Daca da, cum ati trecut peste? Sincer va spun, daca ar fi dupa mine mai bine as lucra ca maturator de strazi decat sa mai merg la scoala, platesc naveta degeaba.

Ce parere aveti? Ma voi schimba pe timpul liceului? Ma voi acomoda? Caci eu cred ca in stilul asta nu numai ca nu voi lua bacul, dar nici nu voi apuca sa-l dau.

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Dupa cum vad, tu de fapt nu esti timid deloc, doar plictisit si puturos, ca apatia asta se extinde nu doar la oameni, ci la tot ce faci in jur.
Tu asta vrei sa faci pe urmatorii 4 ani?
Nu crezi ca-i timpul s ate bucuri de viata si sa iesi din starea de prosteala si lene, in care te scufunzi?
Fa un sport! Mergi la un club si fa ceva, orice: inot, baschet, volei, handbal samd.
Nu oamenii trebuie sa fie pe stilul tau, ci tu sa te adaptezi lor, colegilor, profesorilor, ca mergi la scoala sa inveti si sa comunici cu colegii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Wow, tocmai ai descris viata mea de liceu la început?

Calm, am fost ca tine in clasa a 9-a, nu stiam pe nimeni, nu aveam prieteni, iar profesorii aveau pretenții mari. Mi-a fost greu, nu mint, totul e greu la începu dar nu imposibil.

Daca vrei sa iti faci prieteni ar trebui sa încerci, fara rusine, sa vb cu ei. Este imposibil sa nu aveți nimic in comun. Muzica, jocuri, chestii petrecute in clasa, prieteni comuni, orice. Daca doar intri in clasa si te așezi in banca nu te poate baga nimeni in seama ca pare ca asta vrei. Repet, am fost, dar acum sunt prietena cu toți si top in liceu la medie.

Este normal la început, dar trebuie sa te străduiești. Si cu învățatul si socializarea (daca nu cu toți, macar colegul de banca)


Succes si iti țin pumnii, sunt sigura ca situația ta va lua o întorsătura spre mai bine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează