|

Salut,sunt la Facultatea de Drept in anul 1 si incep sa ma gandesc ca nu am facut o alegere buna, ca nu voi reusi, ca o sa imi fie extrem de greu etc.Parintii ma motiveaza si imi spun ca inca nu pot sa imi fac o impresie si sa mai astept putin,poate in cele din urma o sa imi placa sau daca nu suport deloc,mai bine sa renunt.Ce imi sugerati sa fac sa fiu mai calm in privinta asta? Daca ar fi sa ma las dupa primul an, pe ce domeniu m-ati sfatui sa merg, avand in vedere ca am absolvit profilul filologie? As vrea ceva care sa imi asigure un loc de munca pe un salariu destul de bun.

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Ehh, abia ai inceput facultatea, fiind absolvent de filologie la drept esti in domeniul tau aproximativ.
Dupa primul semestru o sa te convingi daca iti place sau nu, nimic nu e usor, dar daca in liceu aveai note bune la istorie, romana, psihologie si iti placeau o sa te descurci si la facultate.
Un procent mare de studenti in anul 1 au incertitudini si temeri ca nu au facut alegerea corecta, nu esti singurul.
Ca alte domenii ai putea merge pe psihologie, asistenta sociala, limbi straine, sociologie.
Dar in mod sigur o sa iti placa dreptul si o sa te tii, abia ai inceput de o saptamana totusiwinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Marketing.
Mar-ke-ting.
MARKETING

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am ales dreptul pe ultima suta de metri, am fost in situatia ta, la fel am zis si eu ca o sa ma conving dupa primul semestru, desi nu mi-a placut, a trecut un an, 2, nu am mai renuntat (desi nu mi-a placut, nu m-a convins). Acum sunt anul 3, in continuare nu mi-a placut dar am decis sa o continui pe ideea ca deja am pikerdut 2 ani. Sfatul meu e ca daca nu simti ca e ok acest domeniu, renunta acum la inceput de drum si indreapta te pe ceva ce iti place, eu regret ca nu am facut asta si ca am pierdut ani degeaba + ca sa e foarte greu sa intri in acest domeniu (e un mel de medicina, la 45 de ani o sa ajuni in sfarsit un avocat bineinteles daca ai bani si pile ).Nu recomand dreptul din propia experienta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează