|

Salut, sunt la un liceu tehnic si as vrea sa ma mut la unul teoretic, as vrea sa stiu cum ma pot muta dupa terminarea primului semestru, trebuie sa dau ceva diferente?

1 Raportează Evaluează
1 răspuns:
| a răspuns:

De regula transferul cu schimbarea profilului se poate face doar in vacanta de vara, exceptand unele situatii speciale.
Conform Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor şcolare din învăţământul preuniversitar, aprobat prin Ordinul MENCS nr. 5079/2016, citez:
"(3)Transferurile în care se păstrează forma de învăţământ, cu schimbarea profilului şi/sau specializării se efectuează în perioada vacanţei de vară.
(4)Transferul elevilor în timpul anului şcolar se poate efectua, în mod excepţional, cu respectarea prevederilor prezentului regulament, în următoarele situaţii:
a) la schimbarea domiciliului părinţilor într-o altă localitate, respectiv într-un alt sector al municipiului Bucureşti;  
b) în cazul unei recomandări medicale, eliberată pe baza unei expertize medicale efectuate de direcţia de sănătate publică;  
c) de la clasele de învăţământ liceal la clasele de învăţământ profesional;  
d) la/de la învăţământul de artă, sportiv şi militar;  
e) de la clasele cu program de predare intensivă a unei limbi străine sau cu program de predare bilingv la celelalte clase;  
f) în alte situaţii excepţionale, cu aprobarea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar."
Sigur ca va trebui sa sustii examene de diferente la materiile obligatorii ce s-au facut la profilul de transfer si tu nu le-ai facut la actualul profil. Daca nu reusesti la aceste diferente transferul se anuleaza.  

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează