Esti sigura ca esti o persoana "prea educata"?
Fiindca un om cu educatie vasta si elevata nu ar avea probleme sa se adapteze nicaieri, dimpotriva, ar gasi intotdeauna cai sa se faca placut, cautat, invitat, adaptandu-se totutor situatilor in care se afla.
Eu cred ca educatia ta este una simpla, pliticoasa si de bun simt, dar esti total lipsit de incredere in tine, cu o personalitate fragila. Dupa cum mentioenzi ca ai putea sa te sacrifici incercand sa schimbi ceva, desi nimeni nu ti-a cerut asta si chiar nu este nevoie de sacrificul suprem, dimpotriva, este vorba de lipsa de incredere in tine, care iti da aceasta stare de frica, dar lucrand la completarea educatiei tale vei vedea ca-ti cladesti o incredere mai stabila, mai solida fiindu-ti mai usor sa-ti gasesti drum in viata.
Poate ești prea obsedat de control și să nu faci ceva greșit iar atmosfera asta se simte în aer și e obositoare atât pentru tine cât și pentru cei din jur. mai bine mergi la terapie și vezi exact ce simți, poate te va ajuta să identifici problema
În ce sens ești "respins de societate"? Mi se pare că folosești expresia cu prea multă ușurință. În general "respinși de societate" sunt oamenii care au comis lucruri grave sau care prezintă un potențial pericol, nu oamenii educați, decenți, deschiși și cu job.
Faptul că nu ți-ai găsit deocamdată un grup în care să te integrezi nu înseamnă că ești "respins de societate".
Vezi ca zice bine 9PM ce zice, ideea e sa nu mai cauti validare si sa mergi inainte orice ar fi asta le atrage pe femei, daca stai sa le canti in struna te vor respinge.
Din ce am sesizat eu tocmai persoanele civilizate cu bun simt sunt ostracizate de societate, chiar ridiculizați in orice context social. Omenia a devenit un defect și nesimțirea și tupeul calități. De aia de multe ori oamenii cu caracter devin solitari, singuratici mai exact.
O alta cauza: daca ai anxietate sociala sau generalizată e posibil sa îți fie percepția alterata, sa fie totul in mintea ta și în realitate lucrurile sa fie altfel.
Fetele mereu prefera bad boys, cocalarii, maneliștii in detrimentul celor cu 7 ani de acasă și care muncesc pe minim pe economie.
Sunt și fete care te vor aprecia pentru ceea ce ești, dar sunt deja pe cale de dispariție.
Trebuie sa te placi tu nu lumea. Daca cauți validare din exterior înseamnă că tu te respingi in interior, te dezaprobi.
Nici Iisus nu a fost plăcut dar noi niste oameni simpli.
"Sunt o persoană prea educată".
Lumea nu prea suferă îngâmfații, cel puțin eu nu.
Mai trebuie ținut cont și de faptul că lumea se poate simți intimidată de inteligența ta, persoane complexate, ei crezând că tu oricum n-ai ce socializa cu ei.
Cine se aseamănă se adună, o persoană simplă niciodată nu va rezona cu un intelectual.
Cred că aproape toți am trecut sau trecem la un moment dat prin asta. Se spune că inteligenta nu înseamnă să pari mereu mai deștept decât toți, inteligenta înseamnă să stii când să faci pe prostul și când să faci pe deșteptul. Inteligenta ta emoțională joacă un rol esențial în ce priveste felul cum ești perceput. Cum este și proverbul "nu arunca porcilor mărgăritare", trebuie sa ți dai seama unde trebuie sa demonstrezi cine ești și ce poți și unde trebuie sa îți vezi de treaba ta. Oamenii nu sunt toți la fel.