|

Salut TPU. Am si eu o intrebare. Locuiesc in Germania de aproximativ 4 luni si vreau sa dau de permis aici. Stiu ca sala pot sa o dau in limba Romana, dar problema este la lectiile de condus + orasul, deoarece eu nu cunosc prea bine limba. Acum intrebarea mea este, pot sa imi iau un translator sa asiste la orele de condus si la oras? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Am studiat in Germania, din întâmplare am amici români si de alte naționalități care au trecut prin asta.Iti recomand două variante:
1-Cauti o scoala care are instructor vorbitor de Limba Romana.Asa a facut un amic de al meu, a găsit un sas din Romania.Este cea mai bună variantă.
2-Mergi la o scoala unde fac cursuri in mai multe limbi. Poate cunosti Limba Engleză si atunci poti face asa. Daca nu ii întrebi cum se procedează si daca te pot ajuta.Sigur iti vor da niște sfaturi bune.
Nu ar fi o problemă dacă ti-ai aduce un translator însă nu e tocmai ieftin si este cam greu de gasit.Nu ai de ce sa te temi de examenul la oraș pentru ca sunt zeci de mii de straini care si-au luat permisul in Germania si o mare parte a lor nu cunosc Limba Germană asa de bine. Daca nu stăpânești Limba Germană este cel mai sigur sa faci într-o limbă pe care o stăpânești bine de preferat cea maternă.

| explică (pentru vmalex21):

Fratele meu locuieste aici de 10 ani. Asta era intrebarea mea, daca poate asista ca si translator la orele de condus, cat si la oras. Ca sa nu fie dificil pentru mine sa ma inteleg cu instructorul / examinatorul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AllexC):

Legal nu exista niciun impediment...adică dacă tu te duci si spui la scoala ca nu te descurci cu Germana si vrei sa iti aduci traducător nu iti poate nimeni interzice.Sunt atatia turci care stau de mult timp si nu stiu o boaba nemteste si si-au luat permisul.Totusi vezi ce iti spun si aia de la scoala.Cea mai bună variantă ramane insa instructorul vorbitor de Limba Romana.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

De ce ai putea sa dai sala in limba romana?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează