|

Salut TPU, ce este cavitatea amniotica, din ce se formeaza si care e rolul acestei cavitati? Daca se poate pe scurt sa pot intelege.PS: Multumesc anticipat!

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Sacul amniotic este locul unde se dezvoltă fătul de-a lungul sarcinii.
Sacul amniotic crește o dată cu fătul, iar pereții săi sunt formați din mai multe membrane lipite. În cavitatea amniotică, la interiorul sacului amniotic, se afla lichidul amniotic, iar in exterior placenta.
Sacul amniotic începe să se formeze în primele săptămâni de sarcină în jurul embrionului după implantarea la nivelul uterului. Celulele din pereții sacului vor începe la acest moment să secrete lichidul amniotic. La naștere, sacul amniotic se rupe (se rup membranele), iar lichidul amniotic se scurge prin vagin, având rol de lubrifiere în vederea nașterii și, în același timp, îndepărtând bacteriile din tractul genital. În cursul nașterii, sacul amniotic este eliminat o dată cu bebelușul si placenta. Văzut în lumină, sacul amniotic se prezintă lucios si foarte fin, dar gros si greu de străpuns. În cursul amniocentezei, peretele sacului amniotic este străpuns cu un ac fin și se aspiră o cantitate mica de lichid amniotic pentru analize.
Sacul amniotic se formează aproximativ în a doua săptămână de sarcină, cam in același timp cu sacul yolk (vezicula vitelină), iar lichidul amniotic începe imediat să îl umple. Sacul amniotic este bine dezvoltat abia în a patra săptămână de sarcină și adăpostește embrionul (și ulterior fătul) pe toată durata sarcinii, asigurând o temperatură constantă și optimă, cât și protecție împotriva șocurilor și traumatismelor minore din afara uterului.
Lichidul amniotic este compus în principal de apa furnizată de mamă, dar ulterior și din urina fetală, nutrienți, hormoni și anticorpi. În uter, fătul înghite lichidul amniotic. Lichidul amniotic ajută la dezvoltarea plămanilor fetali și permite fătului sa se miște in uter, ceea ce ajuta la dezvoltarea osoasă a fătului.
Cu cât sarcina avansează, sacul amniotic se mărește din ce în ce mai mult, pentru a face loc fătului,...2004 - 2945 + Vezi răspunsul întreg

| explică (pentru Andreush92):

Stii, am sa iti ofer funda ca ai incercat, caci ce am intrebat e departe de ce mi.am trimis. laughing))

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru DejaVuDoc):

E departe de ce mi.ai*

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru DejaVuDoc):

Ai întrebat ce este cavitatea amniotică, rolul si din ce e formată. Ce ti-am scris cuprinde ce ai intrebat. Dacă nu, atunci lumineaza-ma. La ce te refereai exact?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Andreush92):

"5 randuri" ~ "sa vada ca am citi ceva". Cand am zis ca e departe ma refeream la volum, nu la exactitatea informatiei. Dar apreciez oricum, sa nu ma intelegi gresit. big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru DejaVuDoc):

Ok.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
5 răspunsuri: