| Anonim3600 a întrebat:

Salut TPU,din cauza prostiei, nepăsării și incapabilității de care dă dovadă așa zisul "ministru al educației,, Sorin Cîmpeanu față de elevii care au absolvit recent clasa a-8-a,copii cu medii mari sau relativ bune pentru a intra la un liceu teoretic din prima etapă riscă acum să intre în colegii tehnice de tot rahatul unde profesorii abia dacă își dau interesul.
Acum, noi copiii care aspiram spre licee mai bune riscăm să intrăm în colegii tehnice pentru că vrea domnul "ministru" meseriași pe piața muncii.Mai este opțiunea cu transferul dar credeți că ne mai putem transfera întrucât o să fie suplimentate locuri egale cu numărul elevilor nerepartizați în București?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Ti se ofera posibilitatea sa optezi, pe lista cu coduri pentru licee, tot ce se poate opta in ordinea pe care o vrei tu. Pe vremea cand se dadea examen la un anumit liceu, si daca nu luai atunci nu intrai nicaieri, aveai mult mai multe sanse sa ramai pe dinafara. Pe vremea aia, daca, de exemplu, dadeai la Sava si nu intrai atunci nu mai aveai dreptul la o a doua optiune. Puteai doar ca la urmatoarea sesiune sa incerci sa alegi un liceu mai potrivit.

Apropo, nu sunt de acord cu prejudecata ca daca faci un liceu slab o sa ramai fara optiuni de cariera. Cunosc pe cineva care, din cauza unor probleme in familie si cu profesorii, s-a lasat de scoala la 15 ani si s-a reapucat la 22 de ani (la frecventa redusa pentru ca nu mai putea fi admis la zi la invatamant preuniversitar din cauza varstei lui). Ulterior, a facut facultatea de sociologie, si, dupa aceea, s-a hotarat sa faca un curs de programare. A invatat programare si acum lucreaza in IT de 6 ani si a ajuns sa castige 8500 de lei. Daca ai ambitie si esti constiincios atunci poti ajunge unde iti doresti indiferent de liceul pe care il urmezi. Oricum, cea mai mare parte dintre lucrurile care se predau la liceu nu folosesc la nimic in viata.

Te poti transfera la alt liceu daca vrei, dar nu de la inceputul clasei aIX-a. Studiaza regulamentul sau intreaba la scoala despre proceduri.

17 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Da ce a facut ministru ca din cate stiu eu repartizarea asta functioneaza asa de vreo 20 ani

| Anonim3600 explică (pentru suntserios):

A vazut din timp ca anul asta suntem 15000 de elevi fata de 11000 cati au fost anul trecut si a pasat problema direct parintilor

| Nirvanaaa a răspuns (pentru Anonim3600):

Concurenta creste, cine nu se încadrează pentru liceu teoretic trece la tehnologic. Așa a fost dintotdeauna.
Nu are ministrul cum sa suplinească locurile. Noi am fost 30 intr-o clasa și de abia încăpeam.
Nu fac fata liceele la un număr mai mare de elevi. Nimeni nu mărește clădirea doar pentru ca sunt mai multi elevi. Plus ca sigur vor mai fi locuri la liceele tehnologice. Vor fi repartizați acolo.

| CoRoDa08 a răspuns:

Buna! Sa stii ca eu am facut un liceu tehnologic si profesorii chiar isi dadeau interesul, doar ca nu aveau cu cine. Conteaza si profesorii dar mai mult cum esti tu. Daca vrei sa inveti ceva, o sa o faci si fara sa te frece cineva la cap. Pana la urma, nu o sa ti se predea ceva extrem de util in viata nicaieri. Conteaza si sa mai faci tu lucruri suplimentare. Aceelasi lucru este si la facultate.

| Wr3nch a răspuns:

Nu? Nu e vina misterului ca nu ați lus voi destule variante pe fisa de inscriere.

| Anonim3600 explică (pentru Wr3nch):

E vina ministrului ca nu a suplimentat destule locuri in licee cand a vazut ca a crescut numarul de candidati fata de 2021

| Wr3nch a răspuns (pentru Anonim3600):

Nenica, cat vrei sa fie o clasa? Deja is merite la 30-35 in loc de 20 cum ar trebui normal si legal.

| Wr3nch a răspuns (pentru Wr3nch):

Plus ca nu vor infinta clase noi pentru 5-6 care nu intra.

| Anonim3600 explică (pentru Wr3nch):

Eu am pus 80 printre care numai licee cu media mai mica decat a mea

| Holiday a răspuns:

De fapt, care e problema ta, ai ajuns la un colegiu tehnic, sau ai ramas nerepartizat? Daca ai ajuns la colegiu tehnic, inseamna ca pur si simplu nota nu iti permite mai mult. Daca ai ramas nerepartizat, e prostie pura din partea ta. Daca toti cei 15.000 de care spui au loc la un liceu teoretic, sau un colegiu tehnic, inseamna ca nu este in niciun caz nevoie de suplimentarea locurilor.

| NLS a răspuns:

PE de o parte, amintind de interesul profesorilor, e foarte adevarat ce spui.
Insa, daca o sa fie mai multi ca tine, o sa creasca nivelul acelor clase de la respectivele licee.
Doar de elevi depinde nivelul unei clase, nu mai veni cu preconceptii ca toate clasele de acolo sunt foarte proaste, toti sunt derbedei, si profesorii total dezinteresati.
Daca se poate, cauta sa mergi la desen tehnic, industrie alimentara, din astea mai de fete (mai sunt probabil si alte profile potrivite).
Iar daca o sa constatati ca un anumit profesor e total incompetent, faceti greva, cereti sa fie schimbat si adus altul care e capabil sa va predea ceva. In special la materiile importante, cele pentru BAC.
Noi am trecut prin situatia aceasta, desi n-am fost la liceu tehnic, si s-a rezolvat, prin cooperarea intregii clase.
In alta ordine de idei, daca o sa intri la un liceu tehnic, o sa ai posibilitatea sa fii prima din clasa, daca te tii de treaba, si o sa ai mult mai multe avantaje la absolvire.
Transferul ramane o posibilitate, atata timp cat reusesti sa treci examenele de diferenta.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Scuze, dar nu-i vina ministrului ca n-ati fost in stare sa va alegeti o ordine mai buna a liceelor.

Si chiar si daca nu dorea meseriasi pe piata muncii, tot la un liceu slab intrai, fiindca nu sunt locuri nelimitate la liceele teoretice.

| Anonim3600 explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Amintim că Edupedu.ro a scris că numărul copiilor rămași nerepartizați pentru admiterea la liceu a fost de 6.853, iar numărul locurilor rămase neocupate în toate liceele din România a fost 4.993. Practic, 1.860 de copii, absolvenți de clasa a VIII-a și care au susținut Evaluarea Națională, nu au avut loc din start în niciun liceu din România

| suntserios a răspuns (pentru Anonim3600):

Nu da cifre greșite. Alea 4993 locuri sunt la licee teoretice. Mai sunt disponibile 20. 000la licee profesionale. La urma urmei e un concurs. Cine e mai bun câștigă, cine nu se alege cu frimiturile. Vrei la liceu teoretic înveți, nu înveți aia e.

| Nirvanaaa a răspuns:

Salut.
Dar cum au ramas elevi cu medii bune nerepartizați? Aici e vina diriginților și directorilor de școală ca nu le-au zis sa pună toate liceele posibile indiferent dacă au media peste 9 și ultimul liceu pe care îl pun la opțiuni e de nota 6. Ca nu se știe niciodată cum cresc sau scad mediile.
Liceul tehnologic nu e așa rău. Sunt profesori buni și acolo. Nu isi dau silința poate ca nu au cu cine, sunt vreo 5-6 maxim în clasa care vor sa învețe pe bune. Mai bine alegi liceu tehnologic și te muți în vara la altul. Sau vezi poate se mai eliberează locuri la liceele din lista ta de opțiuni ca s-a mai întâmplat uneori sa mai renunțe vreunul.

| DracuIa a răspuns:

Om destept ce sa mai

| MorcovMajestic a răspuns:

Risca acum? Acum 2-3 ani o nepoata cu media 9 a intrat la un liceu tehnic din afara orasului
Elevii sunt repartizat prost pentru ca COMPLETEAZA PROST FISELE
Asta s-a intamplat cu nepoata, a pus coduri GRESITE

A plans o luna
Dar acum e fericita ca invata o meserie si re note mari
Liceele teoretice sunt inutile, 80% din facultatile romanesti la fel
Si chiar si asa faci un seral si poti sa te inscrii unde vrei, nicio tragedie
Apropo e multa mafie in liceele bune, mita, nu visa cai verzi pe pereti ca nu ii pasa nimanui ce liceu ai terminat la angajare