| Banuc_Florin_1992 a întrebat:

Inscrierea la liceu se face dupa ce dam evaluarea nationala sau inainte?

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

"Înscrierea la liceu" se face DUPĂ ce susţi examenele de la Evaluarea Naţională şi după ce se efectuează repartizarea la liceu :)

Bănuiesc că doreai să te referi la momentul în care veţi completa Fişa de înscriere la liceu/Fişa cu opţiuni;)


Este NORMAL ca ( ÎNTÂI ) să se ştie rezultatele/media de la Evaluarea Naţională deoarece sunt necesare la calculul mediei de admitere!

Repartizarea se face în mod COMPUTERIZAT în funcţie de media de admitere şi de ordinea în care ai scris liceele pe Fişa cu opţiuni :)

Vezi "Algoritmul de repartizare în licee 2015" la linkul oficial :
http://admitere.edu.ro/Algoritm.aspx

http://admitere.edu.ro/Info/algoritmul_de_repartizare_2015.pdf
"Calculul mediei de admitere utilizate pentru admiterea în învățământul liceal pentru anul școlar 2015-2016 :


1. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

2. Calculul mediei de admitere se face astfel:

MA = ( ABS + 3 EN ) / 4

unde:
MA = media de admitere;
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenții clasei a VIII-a" - SURSA = Anexa nr. 2 la ordinul MEN nr. 4432/ 29.08. 2014 de la linkul :
http://www.edu.ro/index.php/legaldocs/22040


Toate cele bune.

| bursuc001 a răspuns (pentru bursuc001):

"Prima etapă de admitere în învăţământul liceal de stat pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015-2016 :

3 – 7 iulie 2015 = Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a.
Completarea fişelor de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a proveniţi din alte judeţe, la centrul special desemnat din judeţul pentru care solicită înscrierea
...
4 – 8 iulie 2015 = Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor editate de calculator, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator
...
14 iulie 2015 = Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015 - 2016

15 iulie 2015 = Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti

15 iulie 2015 = Afişarea de către fiecare unitate de învăţământul liceal a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate

16 iulie -24 iulie 2015 = Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi " - SURSA = Anexa nr. 1 la ordinul MEN nr. 4432/ 29.08. 2014 de la linkul :
http://www.isjbraila.ro/......u_2015.pdf

| bursuc001 a răspuns (pentru bursuc001):

În perioada 16 iulie-24 iulie 2015 trebuie să mergi ( însoţit/ă de un părinte/tutore legal ) să-ţi depui dosarul la liceul unde ai fost repartizat/ă!


"Înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se efectuează pe baza următoarelor acte:
a) cererea de înscriere;
b) cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere, în copie legalizată;
c) adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională clasa a VIII-a
d) foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale);
e) fişa medicală." - SURSA = "Broşura Admiterii 2014" ( pag. 34/36 ) de la linkul :
http://ismb.edu.ro/......014_15.pdf


a) Cererea de înscriere o primeşti de la liceul unde te vei înscrie.

b) Cartea de identitate ( dacă ai ) + Certificatul de Naştere în copie legalizată = le duci la un NOTAR public pentru legalizare.

c) Adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională clasa a VIII-a = o primeşti în dosarul de la şcoala absolvită.

d) Foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale) = o primeşti în dosarul de la şcoala absolvită.

e) Fişa medicală = o primeşti în dosarul de la şcoala absolvită.
Dacă NU ai primit-o, atunci trebuie să mergi la Dispensarul Şcolar sau la medicul de familie pentru o copie după fişa medicală!

Vezi şi alte detalii în "Broşura Admiterii 2015" de la linkul :
http://ismb.edu.ro/......mitere.pdf

| Banuc_Florin_1992 explică (pentru bursuc001):

Multumesc foarte mult si da la asta ma refeream.

| bursuc001 a răspuns (pentru Banuc_Florin_1992):

Cu plăcere happy

O seară frumoasă.

6 răspunsuri:
| OldSoul a răspuns:

Normal ca dupa...

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

După.