|

Salut TPU! Mă puteți ajuta cu o întrebare? Merită să merg la cel mai bun liceu din județul apropiat și să stau la cămin? La mine în oraș este doar un liceu cu 3 profiluri: filologie, științe sociale și bio-chimie; țjn să menționez că vreau la mate-info; mă tentează să merg la un liceu mai bun. Merită să merg de lângă părinți de la 15 ani? Cel mai bun răspuns primește funda.

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca ne spuneai si in ce judet locuiesti... era o minune. Asa nu prea le avem cu ghicitul!

| a răspuns:

Esti cumva legat de fusta mamei, sau inca esti alaptat?
Cum sa nu merite sa mergi la un liceu bun?
Ce daca stai la camin?
Nu poti pune in balanta statul langa fusta mamei, cu invatatul la un liceu bun, care ncesita sacrifici minore, ca doar nu pleci pe luna, sa nu-ti mai vezi parintii.
De altfel, poti merge acasa in fiecare weekend!

| a răspuns:

De ce nu ramai la profilul stiinte ale naturii? Poti urma facultatea de medicina dupa terminarea liceului. Viata la camin nu este deloc simpla, nu mai asculta de altii care spun ca stai "dupa fusta mamei", ca nu este adevarat

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu esti genul de persoana care esti "încuiat la minte", imi dau seama doar din exemplul dat de tine cu facultatea de medicină, adică tu spui ca daca termini profilul științe ale naturii, doar la facultatea de medicină te poti duce, nu mai spune prostii, iti raspund la comentariu nu ca sa incep o cearta sau nu stiu ce, iti raspund din cauza ca poate si altii mai vad comentariul tau si sa nu isi faca o idee proasta legata de specializarea in liceu si facultate. Tu ai dat doar un exemplu si prin acel exemplu ai insinuat ca daca faci bio chimie, mergi doar la medicină sau daca faci filologie, mergi doar la facultatea de litere. Chestia asta nu este adevarata, poti sa mergi la orice facultate cat timp ai BAC ul luat.
Si ce ai vrut să zici prin " viata la camin nu este deloc simpla "?
Nu vad ce i asa complicat prin faptul că împărți o camera cu încă 2-3 persoane, cel mai greu moment este acomodarea cu noi oameni si cu noul oras. Iar faza cu " fusta mamei ", da, nu o sa mai fie, o sa fie greu sa te trezești singur, sa ti calci hainele singur, sa ti încălzești mâncare si sa ti faci singur un program pentru teme, invatat si sa stii la ce oră te culci, ca sa fii odihnit pentru ziua următoare, iar chestia asta se numește maturizare, cel mai bine e sa incepi sa te maturizezi de la adolescenta ( cand zic maturizare, ma refer prin faptul sa te descurci singur, sa nu inteleaga nimeni gresit, nu am zis să se maturizeze in sensul sa nu mai iasa la o plimbare cu prietenii, sa nu mai joace jocuri pe calculator, sa nu mai stea pe telefon etc. Ma refeream la o maturizare prin faptul sa înceapă să se descurce singur, nu sa si înceteze copilaria, eu lucrez, stau singur si inca ma joc pe calculator, ma uit la desene sau anime uri, eu încă is un copil ). Si ca sa înțelegi de ce sunt de acord cu plecarea, acum e cel mai usor, din cauza ca in week end o sa vina acasa, ca pleaca de la camin, acolo mami poate sa i spele hainele, sa i faca de mâncare și pachet pentru saptamana, nu o sa fie pe cont propriu mereu. Sfat pentru toți, când începeți să faceți un pas de genul, un nou inceput, un nou oras, noi prieteni si plecati de langa părinți, feriți va de anturajele negative, alea sunt cele mai periculoase, când vedeți că se îndreaptă spre ceva rău, plecati, sa nu apara gândul " ăștia sunt singurii mei prieteni ca nu o sa mai reusesc sa-mi fac altii, sau ca sunt fraier ca nu incerc / Ca nu fac, si multe alte tampenii ", lasa i, o sa găsești alți prieteni care nu o sa ti faca probleme si chiar dacă mereu o sa auzi, viata de liceu e cea mai faina sau ca ai doar o singură viata incearca macar o data, sa nu cazi in capcana asta, asta e un sfat pentru toți care aleg să plece de acasă.

| a răspuns (pentru bogdanx13x):

M-ai convins sa inchid contul de TPU. Efectiv ma ingrozesc cum sariti toti la gatul oamenilor. Ramaneti fratilor si ascultati sfaturile tuturor frustratilor.

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ai de ce sa l închizi, dar este alegerea ta, eu doar am vrut să ti răspund la mesaj si sa ti zic ca ce ai zis tu este gresit nu ca am sărit la gâtul tau, si daca tu ma vezi pe mine frustrat din cauza ca am incercat sa ajut si sa dau niste sfaturi cu exemple, inseamna ca nu stii ce inseamna termenul de " frustrat ".

| a răspuns:

Ii viitorul tau in joc, tu stii daca esti pregatit sau nu, noi nu avem de unde sa stim asta, daca te simti pregătit să pleci de acasa, du-te, doar nu o sa stai langa ai tăi toata viata. Dacă nu te simti pregătit, iti recomand sa mergi la liceul din orașul tău, pe profilul științe ale naturii ( bio-chimie), unde faci si matematica 4 ani, dar putin mai usoara fata de mate-info, dar in general aceleași exerciții doar putin mai simple aici, plus ca ai in program si ore de TIC, care te vor ajuta cat de cat la programare. Si faza cu " cel mai bun liceu ", asta intr-un fel e o minciună, în toată țara se preda aceeași materie si aceleași edituri de manuale, aici intervine modul de predare al profesorilor si chiar dacă ei nu stiu sa predea asa de bine ca la " cel mai bun liceu ", tu poti sa lucrezi acasa in plus, iar ziua următoare dupa ore sa-ti întrebi profesorul unde ai gresit, în cazul în care nu înțelegi lecția, nu cred ca nu o sa stie. Nu stiu ce sa-ti mai zic, sfatul meu e sa mergi la liceul din orașul tău, la bio-chimie, cu profilul asta poti intra la multe facultăți, (la celelalte 2 profiluri, din clasa a 10 a nu mai faci matematica si e un mare dezavantaj).