|

Salut TPU! Sunt a 8 a si sunt nevoit sa ma transfer in semestrul al doilea la o scoala din alt judet(acum sunt in Bucuresti). Daca termin clasa a 8 a acolo, pot sa ma inscriu la un liceu din Bucuresti? Daca da, trebuie sa fac ceva special?

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu te sfatuiesc a te transferi ins emestrul 2, maia les cand ai un asemenea examen in cateva luni, pentru ca acomodarea la noua scaoal, cu profesorii, stilul lr de predat si colegii, te vor afecta foarte mult, putand sa pierzi intrarea la un liceu bun.
Stai acolo unde esti si termina-ti clasa a VIII_a. Invata foarte bine, sa ai medie foarte mare la capacitate si vei putea intra, la ce loceu vrei tu, din Bucuresti.

| a răspuns:

Poti sa te inscrii la un liceu din orice judet vrei, cand termini clasa a 8a trebuie doar sa mergi la liceul respectiv si sa depui dosar. Dupa ce ai dat examenul de clasa a 8a, la scoala unde ai terminat iti va da sa completezi o foaie si vei scrie codurile la liceele la care ai vrea sa intri (te sfatuiesc sa pui mai mult de 5 licee, nu te risca sa pui doar unul ca daca nu te accepta nu stiu care este procedura). Tot scoala iti va oferi o carte unde ai toate codurile liceelor. Apoi dai foaia reapectiva semnata de un parinte sau tutore dirigintei tale si ea va le va trimite mai departe

| explică (pentru sorinush):

Si trebuie sa depun dosar la liceul dorit inainte sau dupa examen?