anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut,TPU sunt clasa a 10-a si pe viitor dupa bac, m-ar interesa sa plec in Italia sa continui la facultate deoarece maica-mea lucreaza acolo de multi ani si as avea unde sa stau.Voi ce ziceti va fi grea facultatea in Italia? Voi învăța limba repede sau sunt si cursuri in engleza?

2 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Daca mama ta isi permite sa plateasca facultatea privata in Italia, atunci nu-i nici o problema. sa se interseze de pe acum cat ar costa 1 an macar si sa mai creasca cu 10-20% preturile, din cauza inflatiei (pana termini tu liceul).
Din cate stiu eu, acum este in jur de 20.000 euro pe an, facultatea, fara cazare, intretinere si alte facturi (telefon, mancare, transport etc).
Pentru cursurile in limba engleza nu stiu cum este in Italia, dar in tara, sunt foarte-foarte scumpe. Nepoata mea este la facultate in tara, dar ea este nascuta si crescuta in occident unde engleza este prima ei limba. A dorit sa studieze medicina in Romania si s-a intors sa faca facultatea aici, dar cum limba romana o vorbeste greoi, fiindca nu-i prima ei limba, ar fi preferat sa faca in limba engleza, din pacate, preturile cursurilor in engleza sunt foarte mari.

| zilog a răspuns:

Din punctul meu de vedere italienii nu sunt așa prea deștepți
dacă nu îi cucereau dacii să le ducă și lor ceva tehnologice și filozofie de la Sarmizegetusa și acum ar mai fi băut apă din țevi de plumb.
Eu am fost in Italia și nu mi-sau parut deloc oameni inteligenți
ci mai degrabă rasiști xenofobi răutăcioși invidioși...