|

Salut TPU! Sunt clasa a 12-a si fix acum in apropierea bacului m-a lasat memoria. Adica stau degeaba cu cartile si cu caietele in fata, retin ce citesc, dar peste 5 minute uit. Nu stiu ce sa fac... Chiar ma simt foarte stresat de faptul ca ma chinui sa invat si nu reusesc. Solutii?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Soluția e următoarea: lasă de o parte orice sursa de distracție. Deci gaseste un loc cât de cât izolat de orice sursa de poluare fonică cu un ambient cât mai liniștit. O camera cu pereți albi sa spunem, spațioasă.
Încearcă sa-ți faci un program mai organizat. Culca-te la ore fixe. Trezește-te la ore fixe. Mănâncă la ore fixe. Cu cât esti mai disciplinat, cu atât mai bine. In fiecare dimineață încearcă sa faci exerciții matematice. Scrie pe o foaie 12 numere, și încearcă sa le repeți după in ordinea scrisă. Poți face la fel și cu cuvinte.
Caută aplicații sau carti de logică. In timp ce faci aceste activități, ia un memoplus.

Când te culci (de preferat pana la maximum 10 seara), pune-ți muzica pe telefon. Poți sa incerci cu tibetan music sau Zen Meditation și îndreaptă-ți atenția asupra muzicii, nu asupra gândurilor.

De asemenea, încearcă sa meditezi seara când te culci. E o tehnica de sute de ani, și are o eficiență net superioară oricărui medicament. Dacă înveți sa meditezi și sa îl practici ca pe un sport, sa-ți focalizezi atenția pe respiratie și nu pe gânduri, o sa înveți și sa te concentrezi asupra unui anumit lucru - in cazul tău, memoratul.

De asemenea, încearcă sa-ți propui sa înveți lucrurile acelea pentru bac din pura plăcere, pentru o perioada lunga de timp - dacă îți propui sa înveți chestiile alea strict pentru examenul de BAC, te limitezi inimaginabil. Deci dacă stai cu gândul "cu ce ma ajuta in viață asta" sau "profesorii ma urăsc", nu o sa Reușești sa Reții nicio fraza.

Învață după un plan. Învață cât se poate de logic.

Evita alcoolul, evita fumatul, evita grăsimile, evita tastatura de la calculator!

Citește o propoziție întreaga și încearcă sa o rescrii pe o foaie din memorie.

Fa un test de memorie. Afla ce metoda de memorare ți se potrivește (vizuala, auditivă, analitica etc.).

| explică (pentru theacaciastrain):

Nu stiu daca esti psiholog, dar se vede ca esti documentat si informat in legatura cu acest subiect. Tin sa iti multumesc foarte mult, voi mai citi de cateva ori si voi pune in practica ideile tale!

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Noptile pierdute aiurea si un program dezorganizat nu o sa te ajute. Incearca sa iti faci un program fix sa ai parte de o odihna cat mai buna. Tot ce citesti, citeste cu voce tare si nu pe de rost. Citeste 3 propoztii cu voce tare, si repeta le pana le inveti in mare, apoi inca 3 propozitii, dupa ce le ai invatat si pe celelalate 3, incearca sa le unesti pe toate si sa le inveti cat de cat. Nu invata robotic, nu o sa reusesti niciodata, ia o cat mai logic si cat mai usor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează