|

Salut TPU! Sunt elev în clasa a 11-a pe filologie(română). Aș vrea să știu va rog care sunt cărțile pe care trebuie să le citesc pentru bac?Mulțumesc anticipat!

DAU FUNDĂ!

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

1. Poezia romantică

Luceafărul de Mihai Eminescu (comentariu, rezumat, tema și viziunea despre lume, figuri de stil, particularități ale textului poetic)
Floare albastră: poezie romantică de Mihai Eminescu (comentariu, rezumat, tema și viziunea despre lume)
2. Poezia simbolistă

Plumb de George Bacovia (comentariu, tema și viziunea despre lume, particularitățile textului poetic, artă poetică, încadrare în simbolism, cromatica bacoviană)
​Lacustră de George Bacovia (comentariu, tema și viziunea despre lume, elemente de compoziție)
3. Poezia modernistă și expresionistă

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii de Lucian Blaga (comentariu, tema și viziunea despre lume, elemente de compoziție și limbaj, artă poetică filosofică modernă)
4. Poezia modernistă

Flori de mucigai de Tudor Arghezi (comentariu, comentariu pe strofe, tema și viziunea despre lume, text poetic modern, artă poetică)
Testament de Tudor Arghezi (comentariu, tema și viziunea despre lume, figuri de stil, artă poetică modernă, încadrare în modernism)
Riga Crypto și lapona Enigel de Ion Barbu (comentariu, rezumat, tema și viziunea despre lume)
5. Poezia neomodernistă

Leoaică tânără, iubirea... de Nichita Stănescu (comentariu, tema și viziunea despre lume, elemente de compoziție, particularitățile poeziei neomoderniste)
6. Poezia tradiționalistă

Aci sosi de vremuri de Ion Pillat (tema și viziunea despre lume, comentariu pe strofe, eseu, text poetic tradiționalist, fișă de lectură)
În Grădina Ghetsemani de Vasile Voiculescu (tema și viziunea despre lume, comentariu, apartenența la tradiționalism)
Texte narative:
O scrisoare pierdută de Ion Luca Caragiale : comedie (comentariu, rezumat, tema și viziunea despre lume, particularități de construcție, relația dintre două personaje, modul în care se reflectă o temă, particularități ale comicului de situație, caracterizarea personajelor: Ștefan Tipătescu, Zoe...2005 - 5227 + Vezi răspunsul întreg

| a răspuns (pentru SomethingFunni):

Acu şi tu te-ai dat peste cap, că mai aveai un pic şi scriai un roman.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
1 răspuns: