|

Salut TPU. Sunt in clasa a 12-a, am aproape 18 ani, si intr-o zi si jumatate dau simulare la romana. Am invatat ceva ceva si citit cartile in clasa a 11-a, respectiv in vacanta de vara, insa nu am iesit/calatorit in vacanta de vara si de iarna prea mult (de-asemenea, traiesc in Braila), si pe langa invatat, m-am jucat si un joc video MMO, aproape zilnic in luna iulie. De-asemenea, in a 12-a am studiat si citit putin mai mult din cartile de romana, insa cu timpul m-am lasat si am lucrat mai mult la mate, insa am incercat pe cat posibil sa fiu atenta si la detaliile exprimarii mele in limba romana, insa am cam pierdut din vedere structura de bac, si incurc fredcvent autorii, operele, curentele, etc.

Azi am fost si la olimpiada jud. De mate, si efectiv mi-am ars creierul, nestudiind prea mult olimpiadele de anult trecut, si nelucrand efectiv probleme de olimpiada judeteana/nationala, insa am participat si anul trecut, dar m-am dus stresata la judeteana.

Iar acum, sunt in cautare de eliminare pe cat mai posibil a stresului (de-asemenea, am baut multa apa si am mancat multe fructe, dar de-asemenea dulciuri de 3 luni incoace (damn it).), dar am slabit vreo 5 kg in astea 5 zile, doar ca sa pot incapea pe usa de la sala de examen!

Acestea fiind spuse, voi valorifica fiecare sugestie privind un mod cat mai optim si productiv posibil, atat pe scurta durata, cat si pe lunga durata, de a capata o structura buna pentru mine pentru eseurile argumentative (sub 1 b, sub 2 si sub 3), si de a invata toti autorii, curentele etc pentru sub 3. Repet, valorific orice sfat, in special daca e din experienta! Si dau funda!

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu mai invata la romana. Ai invatat destul vara trecuta si pana acum. Banuiesc ca ai deja un vocabular frumos pentru a face un eseu bun. E indeajuns daca esti relativ-atenta la orele de romana. Examenul la romana e foarte usor.
Daca vrei sa iei 8-9, incepe sa inveti cu 3 zile inainte de examen.
Daca vrei mai mult, invata cu 1-2 saptamani inainte de examen.

E bine sa ai un tabel cu autorii, operele lor, curentul si specia in care se incadreaza. Oamenii inteleg mai bine ceva in format tabelar, decat un sir lung de cuvinte.

Multa bafta!

| explică (pentru AC4S4):

De fapt, motivatia la mine vine din faptul ca am in vizor nota 10 la simulare si bac. Ideea este ca nota de la bac conteaza pentru a putea intra la facultatea pe care mi-o doresc, si tinand cont ca nu am dormit in ultimele luni, am stat tarziu pana la 1-2 de cele mai multe ori uitandu-ma pe Netflix, simt ca nu o sa dau randament la examen.
De exemplu, la prima simulare eu am luat 2, insa am fost foarte racita, aveam febra si mi-era si super somn, eram de-asemenea super incordata, neavand experienta sociala in anii astia + am luat in gluma simularile din anul trecut. (la evaluarea nationala am scos 9.70, gresing doar din neatentie).
In orice caz, ideea este ca 10 nu ia aproape nimeni la romana, chiar daca se intampla uneori sa fie multi prin apropiere. Si fiind concurenta mare pentru facultate, trebuie cumva sa ma asigur ca sunt in rand cu competitia, ca nu gresesc acolo unde stiu ca o pot scoate la liman sauceva de genul.
Oricum, dupa mine, vacanta de iarna parea cruciala pentru a scoate punctaj cat mai bun, deoarece am observat la pregatire cum ideile din compuneri imi veneau fragmentate, de cele mai multe ori nereusing sa ajung la idee.
Si mai e si faptul ca eu pot lua cu usurinta fie sub 5, fie peste 9. 50, si cred ca aici e o problema.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Si eu sunt din Braila.Tot clasa a 12-a. Te pot ajuta eu, imi poti lasa adresa ta de Facebook in privat?