| AlexTheB3st a întrebat:

Salut TPU! Tocmai ce a inceput din nou scoala, iar eu tocmai ce am intrat in clasa a 8-a. Probabil ca va fi un an destul de stresant, cel putin pentru mine, doarece este examenul de capacitate, iar acum daca iei sub nota 5 vei fi repartizat spre profesionala.

Mie nu imi place matematica, urasc totul despre ea, nu inteleg absolut nimic si cunosc numai cateva lucruri de baza.

Eu stau destul de mult pe calculator, pentru ca aceasta este pasiunea mea si vreau sa devin IT-ist sau sa am un job destul de banos in care pot lucra pe calculator sau arhitect sau designer.

Din cate am auzit, trebuie sa te duci la profilul de mate-info ca sa poti sa te faci unul din acele joburi, iar dupa cum am mai zis, nu le am cu matematica, asa ca as vrea sa dau la filologie ca sa pot scapa de ea. Dar din cate m-am interesat, nu sunt asa multe joburi cu multi banii care sa imi placa la filologie.

Fiind-ul ultimul an de gimnaziu, am inceput sa fac si pregatire, cel putin la romana si voi incepe sa fac si la matematica.

Dar nu despre asta vreau sa vorbim, intrebarea mea este:

La ce joburi pot aplica dupa ce termin liceul cu profilul de filologie?

Sau

Ce alte profiluri care nu implica atat de multa matematica, pot sa merg pe ele si sa ajung un IT-ist sau cineva care lucreaza in industria calculatoarelor sau arhitectura sau design?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| dan93nba a răspuns:

Salut!
Pentru a lucra in IT nu ai nevoie de matematica...DAR... pentru a invata informatica trebuie sa ai un mod de gandire specific, pe care matematica il dezvolta. In domeniul IT existe si meserii unde nu ai nevoie de programare cum ar fi spre exemplu testarea.
Acum ca am terminat cu programarea voi vorbi putin despre grafica. Eu sunt graphic designer. Am peste 5 ani de experienta si de doi ani sunt angajat la o companie germana. Ca sa ajungi designer graphic, trebuie sa iti asumi ca ai nevoie de creativitate, talent si nu in ultimul rand ambitie. Ambitia de a invata zilnic si capacitatea de a te adapta noilor trenduri este foarte importanta.
Ca si sfat iti pot spune urmatoarele : Esti in clasa a 8-a ai un an la dispozitie sa vezi ce se muleaza cel mai bine pe tipul tau de a fi. Daca nu intelegi matematica, te sfatuiesc sa nu te arunci la informatica... Important e sa faci ce iti place si sa poti scoate bani din acest lucru. Daca vei face ceva ce iti va placea, nu vei simti ca o sa lucreziwinking

4 răspunsuri:
| Tataru_Ionut_2001 a răspuns:

Eu iti recomand sa te duci pe un profil de stiinte ale naturii, pentru ca acolo e mai putina matematica, cel putin in ultimii 2 ani, materia find aceeasi ca la mate info in clasa a 9 a si a 10 a. Dar asta nu inseamna ca nu vei scapa de matematica in drumul tau spre a ajunge it-ist, pentru ca acolo iti trebuie si multa matematica pe langa informatica. Dar, partea de arhitectura este si acolonevoie de putina mate, nu la fel de mult ca la info

| cosmin1324 a răspuns:

Dupa cum ti-a raspuns si dan, nu ai nevoie de mate daca vrei o cariera in IT,dar, pe langa ca informatica este legata de matematica si practic aproape tot ce faci in informatica se bazeaza pe notiuni matematice, daca vrei sa faci o facultate in domeniu(mate-info, calculatoare la poli, eventual cibernetica sau informatica economica), dar pentru ele ai nevoie de nota la bac la MATE si/sau de un examen de admitere din matematica, informatica sau fizica(la poli) deci nu ai cum sa fugi de mate daca vrei salariu bun in IT. Aceeasi chestie e si in arhitectura. In conluzie, daca vrei sa mergi pe IT si ai de gand sa mergi la profil de filologie ti-ai cam taiat craca de sub picioare pentru ca acolo nu dai bacul din mate ci din istorie asa ca invata din carte, de pe net, cere ajutorul la colegi/profesori pentru ca altfel iti spun ca nu o sa reusesti nimic.

| Trickster a răspuns:

Sincer, nu ai cum sa gasesti un loc in domeniul IT fara multa matematica, iar de pe filo te poti face profesor, traducator, jurnalist etc

| Lion56 a răspuns:

IT fara multa matematica nu exista.
Designul grafic pe computer sau alte specializari de la arte nu stiu cum sunt dar ma indoiesc ca au mare legatura cu IT-ul.