| Madeline29 a întrebat:

Vreau si sa aflu cat mai multe despre Mihail Drumes, care este autorul meu perferat.Am citit cateva carti scrise de el,dar vreau mai mult.Din pacate, la biblioteca nu gasesc si nici sa imi comand nu pot.Cine ini ofera carti scrise de el,le cumpar.
Apropo vreau si mai multe informanti despre viata lui,unde este inmormantat. Mici detalii, nu conteaza. Orice imi este de folos.

5 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

Caută lucrarea „Dicționar de literatură română contemporană" de Marian Popa, Editura „Albatros", București 1977, la pag. 199.
În altă ordine de idei...
Fii mai atent la scriere! Ai unele greșeli de ortografie.

| dienuta1990 a răspuns:

Pe wikipedia poti afla mai multe despre el.

| mixxjim a răspuns:

Daca dai o simpla cautare pe google cu numele lui gasesti o multime de lucruri. carti daca le comanzi pe net le platesti la posta, la ridicarea coletului nu trebuie sa ai card. de cumparat carti mai gasesti pe la anticariate sau cei care vand carti vechi pe la tarabe. Jurnalul National a scos cateva din cartile lui, poate mai gasesti ceva si pe la chiscurile de ziare. daca nu ai citit "Invitatie la vals" si nu o ai ti-o ofer cu drag, imi dai adresa pe privat si ti-o trimit prin posta (adica fara bani). si cateva articole din Jurnalul National http://www.jurnalul.ro/......536097.htm
in dreapta ecranului mai ai link catre un alt articol despre M.D.

| Aberdeen a răspuns:

Mihail drumes este si unul dintre autorii mei preferati.are un vocabular deosebit, si isi contureaza ideiile intr-un fel remarcapib, stiind perfect cum sa tina in suspans cititorul.
ma bucur ca si tie iti place.
care sunt cartile pe care le-ai citit scrise de acelasi autor?

P.S: scuze ca nu ti-am raspuns la intrebarea principala...

| zozoMik a răspuns:

Bunahappy
scurta biografie laughing:
Mihail Drumeș (n. Mihail V. Dumitrescu, 26 noiembrie 1901, Ohrid, Macedonia - d. 7 februarie 1982, București) a fost un romancier român, foarte popular in perioada interbelică.
[modificare]Biografie
Fiul lui Vasilie Dimitrie (devenit Dumitrescu) și al Despinei (n. Gero). Familia sa, la origine aromână, se stabilește în Oltenia.
Liceul l-a urmat la Caracal și Craiova, bacalaureatul l-a obținut în 1925. Urmează Facultatea de litere și filozofie a Universității din București, absolvită în 1928. O vreme funcționează ca profesor de liceu, va trece mai apoi în învățământul superior.
Debut la revista Flamura în 1922, debut editorial cu volumul de nuvele și schițe Capcana in 1927. Între anii 1922 și 1924 Teatrul Național din Craiova îi înscrie în repertoriu piesa Rămășagul, dar nu vede lumina rampei. Este cronicar dramatic la ziarul Rampa din București pentru Teatrul Național din Craiova. În 1925 susține bacalaureatul la Colegiul Carol I din Craiova, unde a urmat ultimele două clase după ce întrerupsese studiile din cauza stagiului militar și a războiului. Între anii 1924 și 1928 este student la Facultatea de Filosofie și Litere a Universității din București. În anul 1927 devine membru al Societății Scriitorilor Români, ulterior și al Societății Autorilor Dramatici. Mai înainte publicase prima sa carte de proză, Capcana. Nuvele și schițe, primită bine de critica literară. În 1930 publică, în foileton, în ziarul Dimineața, primul său roman, Sfântul Părere, apărut în același an și la Editura Cartea românească. În 1932 tipărește, la invitația lui Nicolae Iorga, în cadrul Editurii Datina românească din Vălenii de Munte, prima sa piesă, Ioana d'Arc, înscrisă mai târziu în repertoriul Naționalului clujean. În anul 1936 apare, în Editura Vremea, romanul Invitația la vals, care înregistrează, de-a lungul timpului, 35 de ediții, obținând un record unic în materie de tiraj.
Autorul devine unul dintre cei mai citiți scriitori din perioada interbelică. În anul 1938 apare romanul Scrisoarea de dragoste în colecția Universul literar al ziarului Universul. Autorul reia tema nuvelei Capcana, pe care o amplifică, dându-i și unele sensuri sociale, încât se poate spune că romanul dezbate tema carierismului. 1940, piesa Năluca este publicată în colecția "Universul literar", împreună cu volumul Trei comedii: Școala nevestelor, Calul de curse, Liniștea soțului - difuzate anterior și de Radio București. În 1941, O crimă pasională, care fusese interzisă din repertoriul Naționalului clujean în 1935, după a doua reprezentație, caz unic în perioada interbelică, vede lumina tiparului în aceeași colecție a "Universului literar", cu o prezentare de Teodor Scarlat.În 1942, romanul Sfântul Părere, publicat În 1930, în foileton, în coloanele cotidianului "Dimineața" și imediat î Ed. Cartea românească, reapare cu titlul schimbat în Cazul Magheru, în Ed. Bucur Ciobanul și este recenzat pozitiv de "Viața românească:, "Gândirea", "Rampa". Apare volumul Teatrul, ediție bibliofilă. În 1946, romanul Elevul Dima dintr-a șaptea, frescă a adolescenței din literatura noastră, alături de Medelenii lui Ionel Teodoreanu, îl aduce pe autor din nou în atenția cititorilor. În anul 1961 Editura militară îi publică romanul Se revarsă apele, cu subtitlul "Cronică împletită dintr-o seamă de povestiri despre oameni și fapte întămplate în cei dintâi ani ai veacului nostru și despre răscoalele țăranilor din acea vreme".
În 1967 Mihail Drumeș devine membru al Uniunii Scriitorilor și pensionar al acesteia. 1969, povestirea istorică Iancu Jianu apare, în foileton, în ziarul "Oltul" din Slatina. 1972, îi apare în Editura Ion Creangă volumul Edison, reluat un an mai târziu cu titlul Mari invenții. Povestiri adevărate, ed. a II-a, 1977, semnată cu pseudonimul Barbu Apelevianu. În 1974 Editura Albatros îi publică romanul Arde Prahova. La editura Ion Creangă vede lumina tiparului, in 1977, volumul Povestiri despre cutezători. Între anii 1978 și 1979 continuă activitatea de prozator prin publicarea volumului Povestea neamului românesc. De la început și până în zilele noastre. Pagini din trecut. vol. I, 1978, vol. II-III, 1979, în Editura didactică și Pedagigică. În 1980 Ed. Dacia din Cluj-Napoca îi publică volumul 10 cărți celebre repovestite de Mihail Drumeș. 1982, 27 februarie, scriitorul încetează din viață la București, lăsând în manuscris numeroase volume de proză, piese de teatru, scenarii de filme, prelucrări etc.
Si mie imi plac cartile luipuppy dog eyes
Daca nu iti poti permite sa le cumperi pe toate sau nu ai de unde sa le iei presupun ca le gasesti onlinehappy
Sper ca ti-am fost de ajutor:*