|

Salutare! Am dat recent de site-ul https://liceunet.ro/. Sunt în clasa a 12-a și pot spune că întâlnesc dificultăți în a rezolva subiectele de bac la română. Recunosc că până acum m-am cam lăsat demoralizată de faptul că materia e dificilă, iar profesorul meu incompetent, dar acum m-am decis să încerc să recuperez ce am pierdut. Așadar, voi ce părere aveți despre Liceunet? Este bun de ceva? L-ați folosit până acum? Îl puteți recomanda? Ar merita să plătesc abonamentul?

Mulțumesc anticipat! happy

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu profesorul este incompetent, ci elevul, care se complace in situatia de a nu invata, de lene sau comoditate, dupa care da vina pe profesor, ca nu l-a pus la munca sau nu i-a dat teme.
Nu cred ca ti-a spus profesorul sa nu inveti acasa, sau te-a tinut de mana. Era datoria ta sa citesti, sa studiezi si sa tratezi cu seriozitate limba romana.
Acum, cand esti in prag de BAC, dai vina pe toata lumea pentru ca nu ai invatat, dar nu-ti gasesti vina, tie.
Este jenant, dar chiar nu-i vina nimanui, ca de voiai sa inveti, puneai mana singura si invatai.
Bineintels ca merita sa-ti faci cont oriunde, atata vreme cat esti hotarata sa pui mana serios sa inveti.

| explică (pentru Ioneasca1001):

Nu-mi doresc a generaliza, unul dintre părinții mei este profesor de latină şi ştiu cum este să nu fie respectat de către elevi şi sistem. Unii profesori, probabil din cauza neglijenței şi indiferenței cu care sunt tratați de - de fapt - sistemul actual de învățământ, ajung să fie dezinteresaţi şi să trateze elevul ca pe un...nimeni, îmi permit a spune. Orice strop de curiozitate şi determinare am avut s-a risipit de-ndată ce am dat de astfel de oameni, fiind privită ca un gunoi, aproape. Concluzând, am avut un profesor care poate era într-adevăr competent, dar, din nou, mult prea ignorant încât să şi arate asta. Îmi asum o parte din vină, dar nu voi sta de-o parte când vine vorba de a critica persoanele care mi-au făcut viața şcolară un chin. Mulţumesc pentru atenție.

| a răspuns (pentru whitehead):

Scoala care se face in ziua de azi, este o gluma! Profesorii sunt bataia de joc a elevilor, fiindca nu mai sunt obligati sa invete, sa-si faca temele, sa-si respecte profesorii sau sa mearag imbracati decent la scoala.
Incompetenta este a elevilor, ca de sunt cu adevarat interesati sa invete, apai invata si singuri acasa.
Sincer, nu am intalnit inca pe cineva care sa se planga ca scoala i-a facut viata un chin, in nici un caz in ziua de azi, cand nu mai sunt cerinte din partea profesorilor si a conducerii scolilor, unde nimeni nu te mai pedepseste pentru teme nefacute, golaneala, fumat in scoala si asa mai departe.
Ti-as fi dorit sa traiesti in vremea comunismului, cand aveai teme zilnice la fiecare obiect si invatai de frica, ca te batea invatatoarea sau profesorul daca nu te pregateai la fiecare obiect.
Atunci se putea vorbi de chin si groaza, acum, este floare la ureche si voi tot va plangeti...
Pana la urma hotarateste-te, cine-s incompetentii?
Profesorii unde o includem si pe maica-ta, sau elevii, unde esti si tu inclusa?

| a răspuns:

Nu l-am folosit, dar pare în regula.
Îți recomand să găsești o oarecare plăcere în a învața acele opere, slinos împinse pe gat elevilor.
Când am dat eu bac-ul, am învățat pe ultima suta de metri(caci am urat aceasta materie și felul în care ne e predata) dintr-o carte destul de interesanta. Am pus pe primul loc ce m-a interesat mai mult. Neașteptat, am luat o nota mai mult decât onorabila.
Trebuie sa reții ca bacalaureatul la romana nu este atât de greu pe cât pare.
Dacă nu înveți operele și ești atenta la cerințe, poți sa scoți 7.
Dacă treci prin opere și înțelegi esența, vei avea o surpriza.

Sistemul de învățământ este cel care îndepărtează elevii de educație și cultura. Nenorocitii de profesori sunt singurii vinovati pentru felul în care arata educația în România.

Gaseste cea mai mica urma de placere în studiul operelor literare. Leagă-te de orice.
Iar dacă îți place din start materia, atunci îți va fi deosebit de ușor.