| energia a întrebat:

Salutare.

Sper sa nu scriu prea mult.
Deci, sunt in clasa a XII-a si imediat vine examenul. Sincer, m-am obisnuit cu ideea si oricat m-as plange, oricum trebuie sa il sustin.

Stresul in legatura cu examenul a inceput chiar de la inceputul anului. Eu, care de obicei mancam macar 3 mese pe zi, am ajuns sa ma fortet sa mananc o felie de paine, unt si miere si cel mult un fruct. Aceasta masa o am de ceva luni bune. Pare greu de crezut, insa asa e. Efectiv nu pot manca. Stresul ma hraneste, simt cum imi simt stomacul plin de parca as fi mancat o shaorma la kilogram.
Energie? Aproape deloc. Totusi, reusesc sa invat dar CU GREU. Chiar daca parintii mei nu si-au dorit un copil de top, spunandu-mi constant ca notele sunt total lipsite de vreo relevanta si tot ce imi doresc ei este sa ajung ceea ce imi doresc si stresul sa nu faca parte din viata mea. Si totusi, am invat foarte bine in ciuda celor spuse.
Avand in vedere ca am planuri de viitor, ma gandesc ca daca nu voi promova examenul cu o medie foarte mare, nu imi voi indeplini visul.

Avand in vedere ca mancarea constituie 5% din tot ceea ce fac, am stari tot de lesin si greata. Nu ma pot concentra atat cat vreau, simt ca materia ma omoara si aproape sunt terminata psihic. Chiar nu stiu ce solutii pot gasi. Imi e foarte frica. Daca perfectionismul m-a ajutat pana acum, in acest moment imi este cel mai mare inamic. Repet, tot repet iar la finalul zilei imi dau seama ca nu sunt multumita deloc, a doua zi, repetand aceleasi lucruri si asa pierd zilele. Presiunea e imensa avand in vedere ca mereu am fost o persoana emotiva dar constat ca mi-am intrecut limita de mult si chiar simt cu cedez.

Mi-as dori ca cineva care a trecut prin aceasta experienta sa imi dea niste sfaturi pentru ca oricat de mult m-as plange parintilor, ei imi spun aceleasi lucruri.
Va rog, as fi foarte recunoscatoare. Multumesc.

Răspuns Câştigător
| crud a răspuns:

La inceputul anului ai inceput sa mergi la sala, ceea ce, daca este adevarat, este foarte bine. In general este bine sa ai limite in orice. Chiar si in invatat. Daca programezi timpul corect, ai vreme si de recreere. Repetitia este mama memoriei, deci nu pierzi timpul. In ceea ce priveste mancarea, ia singura hotararea sa mananci la ore fixe, zilnic, astfel incat sa iti formezi un reflex. Fii calma si toate vor iesi exact asa cum iti doresti.

2 răspunsuri:
| AndreeaCristina1992 a răspuns:

Doamne, si eu era exact asa după ce am dat examenul, eram foarte stresata de greselile pe care le-am făcut si am crezut ca nu i-au nota pe care o vreau.Nu puteam mânca efectiv nimic, nu simțeam gustul mâncarii, dar totusi după acestea mi-am revenit.In primul rand, daca esti stresata nu reușești nimic, la romana este simplu, Doar trebuie sa fi atenta la anumite lucruri si sa ai un vocabular frumos, la mate ce este mai greu, dar daca eu am putut si tu poti.Gandeste-te ca doar 2 ore durează, iar apoi scapi, trebuie sa dai tot din tine, apoi stai linistită 4 ani.Seara si dimineata repeta pentru ca atunci mintea lucrează bine.In legatura cu mâncarea încearcă să mănânci ceea ce iti place, chiar dacă nu ar trebui încearcă să mănânci dulciuri sau fructe care iti plac sau daca nu pizza.Eu cand nu puteam mânca, mâncăm vreo 7 nectarine deoarece chiar dacă nu puteam mânca și nu simțeam gustul, nectarinele imi plac sau. Spune-le părinților tăi ca nu ai deloc pofta de mâncare și nu poți mânca și te vor ajuta.Incearca sa iesi afara cu prietenii si relaxeazate, altfel nu vei putea invata.
Succes.

| energia explică (pentru AndreeaCristina1992):

Multumesc pentru raspuns. Apreciez. Am inceput sa ma simt mai bine. Fiind vorba de mancare... nu s-a schimbat mai nimic, insa, macar starea de spirit s-a imbunatatit.
Daca dadeam BAC-ul din mate, eram moarta de mult.