| donird233 a întrebat:

Salutare TPU! Eu doresc pe viitor sa ma fac un avocat renumit si sa imi urmez visul, exact ca tatal meu happy. Planul meu este sa ma duc pe filologie la liceu la un liceu renumit (Hasdeu sau Eminescu) mai ales deoarece ca nu sunt foarte bun la mate si fizica, dar si pentru faptul ca avocat e ceea ce vreau sa ajung. Dupa aceea banuiesc ca trebuie sa fac facultatea de drept. Dar dupa ce o termin, ce fac? Unde merg? Cu ce ma ocup pana la urma? Cum imi castig banii? Am nevoie de ajutor!

Răspuns Apreciat de Editori
| Annna04 a răspuns:

1. Trebuie sa faci Facultatea de Drept.
Iti recomand sa faci la zi la stat, ca sa inveti ceva in facultate. Doar cu diploma de licentiat in Drept si fara studii temeinice, fara baza din timpul facultatii, nu vei reusi sa iei examenul de admitere in barou. Daca nu iti vei crea o baza de cunostinte in facultate, iti va fi imposibil dupa sa inveti materia care se cere la barou/inm.
a. Nu are importanta media cu care termini facultatea. Chiar nu are relevanta, pentru ca aceasta medie nu reprezinta exact nivelul de pregatire al absolventului.
De exemplu la Spiru Haret toata lumea termina cu 10, dar pregatirea lasa de dorit.
2. Examenul de admitere in barou, incepand din acest an, se organizeaza numai in orasele unde se gasesc Curti de Apel. Se da la 5 probe scrise, 5 zile consecutive.
3. Daca esti admis la acest examen, intri in barou ca avocat stagiar.
(Exista si alternativa ca dupa 5 ani de vechime in alta profesie juridica sa dai examen si sa intri direct avocat definitiv.)
a. Nu esti ales ca stagiar de catre un alt avocat, ci tu trebuie sa-ti gasesti indrumatorul.
b. Depinde cum te intelegi cu avocatul indrumator.
4. Dupa acesti 2 ani de stagiatura urmeaza examenul de definitivat. Este asemanator cu cel de admitere ca stagiar, se dau si spete. Daca esti respins de trei ori la definitivat, vei fi exclus din profesie.

2 răspunsuri:
| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Ce-ti faci atatea planuri?
Cel mai probabil, pana in a 12a, o sa si uiti ca voiai sa devii avocat. Intai termina-ti generala si liceul, apoi gandeste-te ce faci dupa facultate.

| donird233 explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Sunt a 8 a man. aleg filologia trebuie sa stiu ce fac dupa

| misssuccubus a răspuns:

Fara suparare dar de ce nu il intrebi pe tatal tau? el ar trebui sa stie mai multe

| donird233 explică (pentru misssuccubus):

Probleme de familie. De asta