|

Salutare TPU! Tocmai am terminat clasa a 11 a, si eu inca mai am dubii in legatura cu facultatea la care as vrea sa merg. Nu sunt deloc hotarat inca, desi eram la un moment dat, sau cel putin credeam ca sunt. Aveam de gand sa merg la Facultatea de Litere, pe engleza-franceza, dar m-am trezit ca nivelul meu la franceza nu este unul foarte bun, pentru ca nu am invatat-o de la inceput, asa ca am zis ca nu am ce cauta acolo, ca intr-un an nu stiu daca pot sa imi ridic nivelul foarte mult, avand in vedere ca voi avea de invatat si pentru Bac. Astfel, m-am gandit sa merg pe engleza-romana, dar m-am gandit ca ar fi destul de greu, si cred ca as avea si mai putine sanse in viitor cu acest domeniu. Mai apoi, m-am gandit sa merg la Facultatea de Psihologie, deoarece am inteles ca este cautata, mai nou, si este de viitor, dar nu sunt inca 100% daca sa merg acolo, deoarece nu stiu daca as avea rabdarea necesara, si stiu ca mi-ar fi placut sa merg pe Litere, avand in vedere ca la asta m-am gandit de mult timp, si imi place sa lucrez cu limbile, dar daca e nevoie, as merge pe psihologie. Voi ce ziceti? Care merita cel mai mult? Va multumesc ca ati citit pana aici si astept niste raspunsuri serioase la intrebarea mea!

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Facultatea de engleza-romana este la mare cautare, nu stiu cine te-a mintit in privinta asta, dar ca meseria de traducator este chiar foarte cautata si banoasa in primul rand.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru MihaelaDart):

Sunt de acord, doar ca, mai nou, engleza este cunoscuta de catre multi oameni, si de aceea m-am gandit ca poate cunoasterea unei alte limbi imi poate oferi mai multe sanse. Am de gand sa imi imbunatatesc cunostiintele de franceza in orice caz, doar ca nu sunt sigur ca ar trebui sa mi-o aleg pentru facultate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu stiu ce nivel ai la limba franceza, dar eu cred ca, daca iti place cu adevarat aceasta limba, tu poti recupera foarte mult in vara asta. Daca ai invatat constant la obiectele cerute la BAC, acesta nu va fi o problema pentru tine, in sensul ca nu iti va trebui o pregatire intensa. Sunt cam multi "daca" Pentru psihologie este nevoie de ceva mai mult; ca sa vrei sa ajuti o persoana sa isi identifice problemele si sa le depaseasca, nu cred ca e bine sa privesti meseria asta doar din perspectiva castigului material. Va trebui sa fii un bun psiholog, sa stii sa asculti, nu sa te faci ca asculti. Ar fi bine pentru noi toti sa facem cu drag meseria pe care ne-o alegem, pentru ca asa o vom face foarte bine si vom fi multumiti din orice punct de vedere. In concluzie, daca esti convins ca Literele sunt pentru tine, munceste pe branci ca sa-ti castigi locul. Succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru crud):

Ai dreptate. Oricum, pe mine nu m-ar deranja nici meseria de psiholog, doar ca simt ca facultatea de Litere mi s-ar potrivi mai bine. Mult de munca este la ambele facultati, deci nu aceasta este problema. Multulmesc mult pentru raspuns!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ar trebui sa te gandesti si la ceea ce poti face dupa facultate, ce oportunitati ai. Sincer, cu facultatea de litere in afara de profesor nu prea vad ce altceva ai putea face. Nici cu psihologie nu prea poti face prea multe dar in schimb poti sa iti deschizi cabinet sau sa lucrezi cu copii cu probleme. Acum depinde de ce vrei tu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează