anonim_4396
| Anonim întreabă:

Scuze de categorie dar cred ca e cea mai potrivita. Desi nu sunt inca la liceu deja ma gandesc la facultate. As vrea sa merg cu bursa la universitatea din Tokyo ( Japonia ) sau daca nu, la universitatea din Kyoto ( Japonia ). Nu stiu inca sigur dar cred ca la medicina. Credeti ca e bine? Mie cam frica, desi chiar vreau sa merg la facultate acolo. Mai e oricum mult pana atunci dar ma gandesc serios ce sa fac. Daca nu obtin bursa? Atunci nu as mai putea merge. Si daca o obtin? Cred ca mi-ar fi prea frica sa merg intr-o tara straina asa departe desi iubesc Japonia si chiar vreau sa merg acolo la facultate. Nu stiu ce voi face, imi dati niste sfaturi, onegai ( va rog)? Probleme de limba nu sunt caci deja am inceput sa invat japoneza din carti si de pe net.

Răspuns Câştigător
| Hikarie a răspuns:

Nu e suficient sa inveti japoneza de pe net sau din carti. Pana atunci ai nevoie de un atestat si de preferat obtinut cu N1.

Eu locuiesc in Japonia si stiu despre ce vorbesc. Este greu sa studiezi aici.
Bursa se obtine foarte greu. Trebuie sa fi un student exceptional ca sa obtii o bursa aici si nici asa nu este sigur ca bursa va fi a ta.

Plus de asta o bursa nu iti va acoperii toate cheltuielile acolo.
Si ca sa poti fi studenta in Japonia, La Universitatea din Tokyo si mai ales la medicina este foarte greu.

Eu sunt studenta la aceasta facultate insa doar pentru a invtata japoneza (este un program mai special pentru straini) si crede-ma ca nu este usor deloc. Plus de asta mai au si niste taxe destul de piperate ca sa le spunem asa.

| Reiko a răspuns (pentru Hikarie):

Am zis ca nu stiu inca sigur daca la medicina. Si nici nu cred ca pot obtine o bursa. Nu m-as numi chiar foarte exceptionala, am media 9.90 acum. Si e greu acolo? Tu ai reusit sa inveti limba?

| Hikarie a răspuns (pentru Reiko):

Hmm nu este asa de greu.
M-am obisnuit destul de repede aici avand in vedere ca mi-a placut Japonia de cand eram copil si ca voi avea o familie aici.
Inca nu am invatat japoneza prea grozav, inca merg la scoala ca sa invat mai bine.

| Reiko a răspuns (pentru Hikarie):

Dar stii sa scrii in japoneza? Eu acum invat dar nu reusesc sa ma prind cum e cu kanji-ul, insa semnele alea de la hiragana si katakana le stiu. Deci te descurci bine acolo? Mult succes! Mai vii cateodata prin Romania?

| Hikarie a răspuns (pentru Reiko):

Hmm stiu sa scriu, nu este foarte greu sa scrii kanji-uri. Trebuie sa inveti felul in care trebuie scrisa, este o regula anume.
Da, deocamdata ma simt foarte bine aici, ma bucur ca sunt aici.
Hmmm nu am mai fost acasa de 6 luni si nu stiu cand vin, poate anul viitor vin acasa odata cu evenimentele de atunci.

6 răspunsuri:
| DakotaRoyse a răspuns:

Sincer, nu vreau să îţi ruinez niciun vis, dar e puţin improbabil să ajungi acolo.
Există şi studii pe engleză (cel puţin la Universitatea din Tokyo), dar imaginează-ţi că medicina e grea şi la noi, pe română, darămite pe o limbă pe care abia o ştii. Chiar dacă vrei medicină, poţi să o faci la noi (cei 6 ani generali) iar restul studiilor să le faci în altă ţară.
Şi-apoi, crede-mă, degeaba te gândeşti acum la facultate, pentru că peste 2-3 ani, cel mai probabil o să-ţi treacă obsesia cu Japonia şi o să devii mai realistă, crede-mă. Atunci să începi să te gândeşti pe bune ce vrei happy

suntserios
| suntserios a răspuns:

Visul tau nu e chiar irealist cu o singura conditie sa ai bani sa il intretii. Probabil costurile sa faci cativa ani de facultate acolo (chiar si cu bursa care banuiesc ca se obtine foarte greu) se ridica pe la un 30.000 E probabil.