|

Se poate face transfer de la un liceu normal la un liceu militar, daca a trecut perioada de înscriere?

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Da, se poate, dar numai cu indeplinirea anumitor conditii, conform Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor şcolare din învăţământul preuniversitar, aprobat prin Ordinul MENCS nr. 5079/2016, citez:
"ART. 157.(1)Elevii din unităţile de învăţământ liceal şi postliceal din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, declaraţi inapţi pentru cariera militară, se pot transfera într-o unitate din reţeaua ministerului, potrivit prevederilor prezentului regulament.
(2)Copiii cadrelor militare în activitate, ai militarilor angajaţi pe bază de contract, ai funcţionarilor publici cu statut special, în timpul sau din cauza serviciului militar, se pot transfera la cerere, din unităţile de învăţământ din reţeaua ministerului în unităţile de învăţământ liceal şi postliceal din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, dacă îndeplinesc criteriile de recrutare şi au fost declaraţi admişi la probele de selecţie, în baza dosarului de candidat, conform reglementărilor specifice ale acestor unităţi."

| a răspuns:

Dacă tăticu e cel puțin colonel, se poate!

| a răspuns:

Fii serioasă ca nu merita! Singurul avantaj e ca ai papica si cazarea asigurate.La absolvire nu ai nimic.Totusi ai putea întreba pe pagina de Facebook,, Recrutare MAPN,,

| a răspuns (pentru vmalex21):

Military SHlT head?
adica unu/una care VOR sa traga cu armele si ii place viata in militarie?
am avut un prieten care se lauda ca a tras cu toate tipurile de arma!

ca sa nu mai vorbim ca sunt MULT mai putine fete in asa un liceu, deci ai de unde alege baieti

daca oricare din astea te... mananca, atunci asa un liceu merita!

| a răspuns (pentru JicaContra):

Ai idee macar ce presupune,, militaria,, aia? Cu ce te încălzește ca tragi cu niște arme daca la absolvire iti vor lua totul si nu vei avea nimic altceva decât o diplomă de Bacalaureat iar la școlile si academiile militare vei candida de la egal la egal cu cei veniți din licee civile? Nu mai credeti chiar ca tot ce zboară se mănâncă.Eu am in familie un absolvent al liceului de la Breaza.Omul s-a dus cat de cat okey acolo si s-a intors destul de tâmpitel, cu idei fixe si puține.Norocul lui a fost ca era bun la matematică. Pentru cine nu stie....liceele astea au profil de Matematică-informatica.Degeaba iti place militaria daca nu esti foarte bun in matematica.

| a răspuns:

Am o colega care nu a luat proba sportivă și a mers la un liceu normal si dupa a dat din nou probele si a trecut la toate(sport, psihologie, mate, romana) si a mers la militar, dar a pierdut un an, in loc sa treaca in clasa a 10-a ea a trecut în clasa a 9-a.
Deci :
-tu dai probele la sport și psihologie :dacă treci mergi in urmatoarea "runda"
-mergi la un spital militar sa te consulte (din cap pana in picioare ) sa vada daca esti apt
-dupa cateva luni dai proba la romana si mate si dupa Evaluarea Națională
- daca treci si la aceste examene grilă după ce dai EN ți se calculează media si in functie de ea intri sau nu
- daca intra mergi in clasa a 9-a.
Mult succes!

Pssbig grinin cate am inteles anul acesta din cauza virusului daca ai trecut la sport și psihologie numai dai acele examene grilă la mate si romana. Se merge pe media de la EN+mediile din 5-8.
Dacă tu iti doresti atat de mult sa eu iti tin pumnii! Sper sa iti îndeplinești visul. Dacă nu, nu este capăt de țară. Inseamna că locul tau nu este acolo happy