| Lukasssz a întrebat:

Stau eu si ma intreb.De ce oare profii se plâng atat de mult de salarii? Eu consider că in raport cu munca depusă, salariul lor e bun.Adica stau 4-5 ore pe zi la scoala,au vacanțe mari (de paste, de vară, de crăciun)in timp ce alții muncesc de le sar capacele.

66 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Fă-te profesor si nu ai sa mai gandesti asa.

| Lukasssz explică (pentru darrio2007):

Am alta profesie pe care nu as schimba-o pentru nimic in lume

| darrio2007 a răspuns (pentru Lukasssz):

Te si cred ca la 18 posibil 19 ani ai tai ai o „profesie" bună.

| Lukasssz explică (pentru darrio2007):

Nu e cine stie ce profesie dar eu sunt mulțumit și asta e tot ce conteaza

| darrio2007 a răspuns (pentru Lukasssz):

Oricum, bravo ție.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Printre cele mai mari salarii BRUTE pentru un profesor cu vechine de 25 ani si toate gradele date este cam pe la 5500 lei, adica net undeva putin peste 3000 lei.

Ti se pare un salariu mare pentru cineva care se ocupa de educatia oamenilor?

Plus nu cred ca stii cum functioneaza exact programul unui profesor. Chiar daca are 4-5 ore pe zi lectiile trebuie pregatite, lucrarile corectate, proiectele evaluate, materialele pentru ora pregatite samd samd.

Plus, profesorii nu au liber in vacante la fel ca elevii

| Lukasssz explică (pentru suntserios):

E un salariu bun pentru munca pe care o prestează.
"Plus nu cred ca stii cum functioneaza exact programul unui profesor. Chiar daca are 4-5 ore pe zi lectiile trebuie pregatite, lucrarile corectate, proiectele evaluate, materialele pentru ora pregatite samd samd."Multi predau din acele manuale mucegăite, ori au lecțiile deja pregătite de la intrarea in invatamant de exemplu la biologie, mana e tot mana, tot despre ea au învățat si cei de acum 20 de ani și cei de azi, ca doar nu se schimba mâna. Si lucruri in maxim 40 de minute, o ora sunt corectate nu e asa de greu.
"Plus, profesorii nu au liber in vacante la fel ca elevii".Tin sa te contrazic si aici, vecina mea care e profesoara a fost toata vara trecuta in vacanta prin diferite locuri.

| pagliaci a răspuns (pentru suntserios):

Mama ia 5000+ net si e profa de materie inutila intr-un sat unde da si meditatii, face bani cacalau

| suntserios a răspuns (pentru pagliaci):

Aa, vezi sa nu.

| sierra1 a răspuns (pentru pagliaci):

" pupperino: Mama ia 5000+ net si e profa de materie inutila"

de curiozitate, despre ce materie vorbim?

| pagliaci a răspuns (pentru sierra1):

Franceza

| sierra1 a răspuns (pentru pagliaci):

Fraceza ți se pare ȚIE inutilă? ok și atunci ce e util in viziunea ta?

| pagliaci a răspuns (pentru sierra1):

In scoala aia nu stie nimeni o boaba de franceza. Nu ii intereseaza. Romana si engleza sunt mai utile, cand nu o sa avem 50% populatie analfabeta o sa ne pese si de alte limbi

| sierra1 a răspuns (pentru pagliaci):

" pagliaci: In scoala aia nu stie nimeni o boaba de franceza. Nu ii intereseaza."

aș spune - fără teama de a greși - că nu-i interesează nimic!

| Anonim a răspuns (pentru suntserios):

Nu e adevarat, daca aveai toate gradele la 25 de ani de experienta ajungeai la 8000 lei. Voi plangeti niste prosti care nu sunt in stare sa-si ia examenele. Programul e de 2-3 ore pe zi, ca au 18 ore pe saptamana. Cel putin mama tot ce face dupa cele 2-3 ore are platit separat. Planuri de lectii nu face nici naiba, exista manuale si programa de urmat, iar daca nu predai romana sau matematica nici nu ai multe teste de corectat, alea iti ocupa maxim o saptamana cumulat in tot anul. Vacanta in total are 4 luni pe an, mama 3 luni pe an locuieste in Spania la mare, asa de important e ce fac ei vara la scoala (aka freacat menta).

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Mna, mama ta o fi un profesor slab pregătit. Caz în care nu își bate capul și întradevăr nu merita mărire de salariu.

| sierra1 a răspuns:

Mda, cam ai dreptate doar că se compară și ei cu cei din administrație sau cu cei de aiurea dar tot de la buget

| LoveSleep a răspuns:

Salariul e mic, ar trebui sa creasca. Dar nu exponential, au prea mult liber, lucreaza prea putin si outputul e oricum irelevant pentru elevi. Ii invata doar putin sa gandeasca, chestie pe care ar face-o un joc de sah si un cu rubick la fel de bine.

Unde mai pui ca te invata unul care stie doar teorie si deloc practica.

Astia care zic ca lucreaza si in vacanta au dreptate.
2 saptamani dupa ce elevii primesc vacanta si 2 inainte sa inceapa scoala. Dar cine mai are 2 luni de concediu vara?
Plus 2 saptamani de craciun, una de pasti, intersemestriala si alte 582837 de vacante?

Nu mai vorbesc ca nu lucreaza 8 ore. Din nou, cei care zic ca pregatesc lectia si alte aberatii iar nu stiu ce vorbesc. Cand faci acelasi lucru de ani de zile, trebuie sa fii redus mental sa ai nevoie sa-ti pregatesti lectia si sa n-o fi invatat odata pe-de-rost.

Deci sa stea in banca lor si sa nu se mai planga.

| minrest a răspuns:

Profesorii au facut o facultate, la stat, unde au invatat pana la un anumit nivel o stiinta. Ti se pare putin? Au demonstrat ca stapanesc acea stiinta precum si pregatirea lor pedagogica la un examen de stat, Titularizarea. Au de pregatit fiecare lectie, de facut plan de lectie si altele, de aplicat metode precum Cubul, Strugurele, multe altele, iar metodistul ii verifica. Si nu au concediu toate vacantele, ci mult mai putin.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Am și eu profesori în familie. Nu sunt mici salariile având în vedere că lucrează 18 ore pe săptămână, au 3 luni vacanță de vară, o lună iarna, două săptămâni de Paști etc. Cine are vechime ajunge și la 7000 lei laughing.

Ăia care zici că munca lor nu se termină după ore, că se duc și corectează lucrări și pregătesc lecții vorbesc ca să nu adoarmă. Sunt materii la care au nevoie doar de două note pe semestru și majoritarea le dau pe ascultări sau dau teste rapide pe care le corectează în aceeași oră.

Nu văd cum niște salarii mai mari i-ar ajuta să nu fie mediocri, vocația nu poți s-o cumperi și majoritatea nu o au că și-au ales cariera pentru "statut social" (care o mai fi și ălă).

Singurii care ar merita un ajutor sunt ăștia care fac naveta în sate uitate de lume și le cumpără materiale copiilor din banii lor, dar astea-s cazuri izolate.

Cunoștințele mele la 13-14 sunt acasă și freacă menta, au câte 3 apartamente pe nume și-o țin doar în vacanțe. Să mă scutească.

| CostinAlamariu a răspuns:

Totuși ar trebui să iei în considerare și importanța profesiei lor. Să fii profesor este extrem de important pentru societate, iar salariile mici atrag doar profesori mediocrii (cu unele exceptii).

Sunt sigur ca daca profii ar avea salarii medii mai mari ar atrage oameni mult mai inteligenti si dedicati in profesia asta.

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Profesori mediocrii? Asta explică de ce majoritatea Romănilor sunt ca profesorii.

| Lukasssz explică (pentru DeMicUnCălător):

Pentru ca au fost educați de acei rechini comuniști care se află încă la catedra si mai nenorocesc si generația asta.De aia suntem mediocri

| CostinAlamariu a răspuns (pentru DeMicUnCălător):

Comentariul tău xenofobic și de auto-ură n-are nicio legătură cu discuția. Profesorii n-ar fi mediocrii dacă salariile ar fi mai mari.

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Elimină cuvăntul DACĂ și rămăi fără argument.
Profesorii sunt mediocrii și PUNCT.
Discuția este despre CEEA CE ESTE nu despre ceea ce-ar putea fi DACĂ Profesorii ar avea salarii mai mari
Nu urăsc Profesorii și nici cetățenii Romăni. Și eu sunt Romăn, născut, crescut și trăit in Romănia.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru DeMicUnCălător):

Da, stiu ca te consideri român, de aici si acuzatia mea de "auto-ură" în caz că nu te-ai prins. Și știu sigur ca profii n-ar fi mediocrii daca ar avea salarii mai mari pentru ca stiu sigur ca oamenii astia chiar exista, fie ca profi universitari fie ca practicanti ai profesiei lor. Si cel mai probabil ar fi ales sa se faca profesori de liceu daca ar fi avut salarii mai mari.

| Anonim a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Te înșeli și e normal. nu mă cunoști și probabil nu ne vom cunoaște niciodată.
Nu am ură de sine. Mă iubesc, mă respect și mă răsfăț mai mult decăt majoritatea oamenilor pe care-i cunsoc. Mă consider și sunt mai special, sunt mai curajos și sunt primul in luptă.
Căt despre profesori. Și-au ales singuri meseria, au știut cum sunt salarile și-au fost de acord.
In viață nu le poți avea pe toate,
Să fi Profesor cu Statut Social și salariul unui Om necunoscut de afaceri. Un om sănătos la minte trebuie să ȘTIE ASTA

Recunosc și-o spun cu mare măndrie și fără modestie. Ultima mea zi de scoală a fost la jumătatea primului trimestru din clasa-a zece. Sunt un muncitor necalificat pe care probabil nu-l angajează nimeni. Sunt multe lucruri care mă fac inferior in fața oricărui profesor., pănă și faptul că nu pot scrie și exprima atăt de bine. Insă intodeauna am știu ce vreau și-am luptat să obțin fără să aștept NIMIC de la alții. dar TOTUL DE LA MINE.
ps. Dacă măine mergem impreună la ce-a mai mare scoală din Romănia, Iți pot dovedi că salariul meu este mai mare decăt toți profesori la un loc.

| Alexia999997777777777777 a răspuns:

" Adică stau 4-5 ore pe zi la școală ", ce ușor o spui și în acele 4-5 ore trebuie mereu sa aibă materia pregătită, sa pregătească și să se ocupe de 20 + de elevi ( ca 20 de copii, îți spun eu ca îți fac capul calendar și trebuie sa știi sa te faci respectat de elevi, chiar îndrăgit).
" au vacante mari", în caz de nu știai, cel puțin în cele de vara ( profesorii merg încontinuuare, încă câteva săptămâni bune după vacanța luata de elevi), muncind din nou.
Oare un profesor nu muncește?
- faptul ca dau examene în fiecare an
- fac naveta ca le pica postul fix în orașul y ( la mama naibii) și consuma drumul de dus- întors.
- Dar când fac orele de pregătire pentru elevii de clasa a 8 a sau a 12 a fără să primească salarii și în " timpul lor liber", asta ce este?

Salariul lor chiar este foarte prost, fără profesori nu exista nici oameni de " succes" de mâine
Ex: Mihai Eminescu, nu ajungea astăzi poet fără îndrumările profesorului Aron Pumnul.
Sa stai în fiecare an cu stresul ca urmează un alt examen și ca dacă îl pici îți pierzi postul și îți ia locul altcineva( da, e greu).
" în timp ce alții muncesc de le sar capacele"
Fiecare alege ce considera ca este mai bine pentru el, dacă nu îți convine salariul și locul de munca - cauți altceva.
+ sunt 3 categorii de oameni aici:
Cei care muncesc de le sar capacele pentru ca nu au învățat când trebuia sa învețe, iar acum fac treburile mai grele.
Cei care au asta ca pasiune.
Cei care au eșuat probabil cu studiile ( dar cam greu de crezut).

| Lukasssz explică (pentru Alexia999997777777777777):

Citeste răspunsul pe care l-am dat lui suntserios

| Lukasssz explică (pentru Alexia999997777777777777):

Oamenii de succes nu sunt asa din cauza scolii

| Lukasssz explică (pentru Alexia999997777777777777):

Si inca ceva nimeni nu îi obligă să facă pregătire cu elevii pe moca, ei aleg asta

| Alexia999997777777777777 a răspuns (pentru Lukasssz):

Fiecare avem părerile diferite, dar tot nu consider ca este atât de ușor, cum am specificat și mai sus sa dai în fiecare an examen și sa ai frica + sa stai în stres ca îți ia altul locul, nu este deloc ok.
Pe lângă tu ca oricare angajat, știi că ești deja acceptat trebuie doar sa lucrezi și atat ( tot acolo ramai, nu susții anual examene scrise, etc).
Într-adevăr un om de succes trebuie sa aibă propriile calități, dar îmi este greu sa cred ca un astfel de personaj ajunge " de succes" fără studii și cunoștințele generale dobândite la școală, doar sa aibă relații foarte bune sau sa știe sa comunice și felul cum gândește ( dar din nou, da).

| Alexia999997777777777777 a răspuns (pentru Alexia999997777777777777):

+ dacă problema este la salariu sa facă și alții greva, precum profesorii și poate se schimba ceva.
Nu este vina nimănui ca salariile sunt împărțite asa cum sunt, pana la urma totul tine de norocul fiecăruia, contează mai mult sa faci ceva care sa îți placa, sa câștigi un salariu decent și da.
O zi frumoasa!

| Alexia999997777777777777 a răspuns (pentru Lukasssz):

Legat și de asta (uitasem sa răspund), într-adevăr, nimeni nu ii obliga, dar pana la urma asta arata și ca își dau interesul pentru ce fac.
Orice munca pare ușoară când o privești asa, când intrii tu în acțiune, totul se schimba, înțelegi altfel totul.

| sierra1 a răspuns (pentru Lukasssz):

" Lukasssz explică: Oamenii de succes nu sunt asa din cauza scolii"

O-la-la, da' din "cauza" cui, a lu' gizăs?

| Lukasssz explică (pentru sierra1):

In primul rand un om de succes e asa din cauza Lui si doar a LUI. Acel personaj de care vorbesti e unul fictiv

| sierra1 a răspuns (pentru Lukasssz):

" Lukasssz: un om de succes e asa din cauza Lui si doar a LUI"

deci școala nu are nici o contribuție - dacă ințeleg bine?

| Lukasssz explică (pentru sierra1):

In majoritatea cazorilor. Uite Becali nu are scoala dar e miliardaru Romaniei. Hagi nu are multa scoala si e milionar si multi altii.

| sierra1 a răspuns (pentru Lukasssz):

Da, ne-ai blocat cu argumentele tale. Tare-mi vine să cred că ai max 8 clase. Corect?

| darrio2007 a răspuns (pentru Lukasssz):

Hagi a muncit pentru acei bani.
Becali a vandut bilete la meciuri, in fata stadionului, pe timpul lui Cească.
Cum s-a descurcat după, asta nu mai stiu.

| Lukasssz explică (pentru sierra1):

12 clase terminate anul trecut + BAC-ul

| Lukasssz explică (pentru darrio2007):

Dovada ca nu toti au nevoie de școală pentru a fi oameni de succes

| sierra1 a răspuns (pentru Lukasssz):

și gata, te-ai oprit?

| Lukasssz explică (pentru sierra1):

Da,ca nu mai vreau sa fac alți 3/4/5/6 ani de școală și pe urmă să mă angajez tot unde sunt acum unde am nevoie doar de BAC

| LoveSleep a răspuns (pentru Alexia999997777777777777):

99% din "oamenii de succes de maine" nu sunt acolo din cauza profesorilor. Din contra, majoritatea iti vor spune ca scoala e irelevanta.

| LoveSleep a răspuns (pentru sierra1):

Iar aberezi. De ce nu iti gasesti altceva de facut?
Nu ai de gatit nimic? Facut curat? Lasa-i pe altii sa gandeasca.

| Alexia999997777777777777 a răspuns (pentru LoveSleep):

Dacă nu ai educație și chestii generale la baza, degeaba.
Nu poți pretinde ca un om analfabet poate ajunge " un om de succes'.

| sierra1 a răspuns (pentru LoveSleep):

~ LoveSleep: Iar aberezi~

aha, am ințeles și tu ești unul care sustine că școala te tâmpește, d-aia te ții departe de ea. E limpede că ești neafectat de influențele școlii!

| sierra1 a răspuns (pentru Lukasssz):

" Lukasssz: nu mai vreau sa fac alți 3/4/5/6 ani de școală și pe urmă să mă angajez tot unde sunt"

ok, e părerea ta (și e strâmbă) dar vorbim de viitorul tău și tu-l decizi. Noroc cu jobul care (acum! zici tu că) te satisface

| Lukasssz explică (pentru sierra1):

Nu e deloc stramba.Altii au studii si ajung sa fie vanzatori sau cine stie ce alte meserii care nu au legatura cu facultatea pe care au facut-o.

| sierra1 a răspuns (pentru Lukasssz):

Cum spuneam: Noroc cu jobul care (acum! zici tu că) te satisface

| AmandinaDragan a răspuns:

De ce nu se fac mai multi profesori daca e asa rentabil?

| Lukasssz explică (pentru AmandinaDragan):

Pentru ca nu prea sunt posturi, rechinii comuniști nu vor sa se pensioneze

| AmandinaDragan a răspuns (pentru Lukasssz):

Sunt posturi libere. Uite aici: http://titularizare.edu.ro/2023/
Hai la treaba si succes la bani!

| Lukasssz explică (pentru AmandinaDragan):

Doamna, eu am locul meu de munca de un an și jumătate și nu sunt tentat să renunt

| AmandinaDragan a răspuns (pentru Lukasssz):

Daca vrei sa te imbogatesti muncind putin sunt locuri la catedra.

Răspuns utilizator avertizat
| pagliaci a răspuns:

Ca sunt ultimii oameni.
3000 de lei vouchere de vacanta, 100 de lei in plus daca sunt diriginti, salariul creste de-a lungul anilor si pot da si meditatii
Aia care nu fac bani, nu fac pentru ca sunt mediocri.
La ce munca inutila si cat de prosti sunt profesorii le-as da mai putin.
Colegii lui mama de munca sunt cei mai prosti oameni pe care i-am intalnit in viata mea. Oameni fara vocatie, care nu inspira decat scarba si prostie, dar cu 30 de ani de invatamant in spate.

| Lukasssz explică (pentru pagliaci):

Multi sunt inutili, adică ne predau aceleași lucruri dintr-un manual mucegăit de 30 de ani