|

Stie cineva daca pot aplica la un luceu in Romania după ce am finisat 10 clase in Republica Moldova?

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Dacă aveți posibilitatea, mergeți la inspectoratul școlar de la Iași și cereți documentele necesare pentru a putea să studiați în România. Dacă, părinții dumneavoastră au și cetățenie română, aveți un avantaj în plus. Dar, mergeți cât mai repede, pentru a putea să vă înscrieți la examenele de admitere. Succes!

| explică (pentru romeo78):

Vă mulțumesc pentru sfat.
Eu vreau pentru anul următor sa aplic. Pot sa urmez aceiași procedura care o fac cei dintr-a 9-a din RM care merg in Romania si se înscriu acolo in a 10-a? Pentru ca eu chiar daca o sa finisez aici, pe a 10-a vreau sa o repet

| a răspuns (pentru Elema0211):

Așa cum v-am scris mai devreme, mergeți la inspectoratul școlar de la Iași sau altă localitate din România și cereți toate documentele necesare pentru înscriere. Dar, să luați în considerare, posibilitatea de a lua de la 0(zero), adică de la clasa a 9-a. De aceea, v-am spus să mergeți de acum la Iași. Altfel, veți putea să faceți degeaba 2 clase de liceu în Republica Moldova. E vorba de niște echivalări, de recunoaștere sau nu în România a anilor de studii efectuate în Republica Moldova. Dacă ați fi venit din clasa a 9-a ar fi fost mai ușor!

| explică (pentru romeo78):

M-am interesat. Statul Român oferă posibilatea absolvenților clasei a 9-a de atât de a repeta anul, cat și de a intra în clasa a 10-a, cu diploma din a 9-a pot să depun pentru a 10-a. Am o șansă))

| a răspuns (pentru Elema0211):

Succes! Exact cum am spus! Dacă te interesezi la inspectoratul școlar, la instituțiile statului român abilitate, afli răspunsul corect!
Mult succes în continuare!