|

Sunt basarabenii români, având în vedere că ei s-au mai amestecat cu ucraineni, ruși? Sau sunt mai mult ruși?

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Ca limba ne intelegem perfect. Deci sunt romani! Nu te lua dupa RAY! Are idei proste. Dupa parerea lui sunt mai multe limbi romane pe teritoriul Romaniei si mai scrie si cu greseli gramaticale. Un semidoct!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Trebuie sa fii slab la logica sa spui ca oamenii din Moldova care vorbesc aceeasi limba ca si cei din Transilvania, Muntenia, etc sunt slavi! Este stiut ca Romania n-a avut nici cand tendinte expansioniste si n-a obligat nici un popor sa invete limba romana. Logic, moldovenii din Moldova de est stiu limba romana pentru ca este limba lor materna. Stiu si limba rusa pentru ca au fost obligati sa o invete dupa peste 200 de ani de ocupatie slava. Dar de unde nu este, nici Dumnezeu nu cere.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu exista nici o natiune pura pe pamantul asta,cu toti suntem combinati, nu exista romani puri sau ucraineni, ruși,fiecare asa zis popor este un mix de combinati genetice, genetic se poate dovedi
moldoveni sunt mai genetic cu slavi
ardeleni cu sasi unguri
banateni cu svabi, sarbi, unguri, evrei
olteni cu latini = daci au fost in zona dunari = oltenia
munteni cu ucraineni
la randul lor aceste popoare sunt indrudite cu atele si tot asa, timp de 20000 de ani stramosi nostri au facut sex cu cine au apucat ei, dar ce conta ca ala era x say u daca il atragea fizic, astea sunt tampeni, faci sex cu cine poti nu ca e negru sau galben

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru RAY):

Ești oltean?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Https://moldovenii.md/md/section/114
Haplogrupul I2a2, caracteristic pentru populaţia din Europa de Sud-Est, este atestat în special în două centre:

1. la locuitorii din Bosnia şi Croaţia;
2. la locuitorii din nord-estul României, Republica Moldova şi Ucraina centrală şi de sud-vest.

Centrul grupului I2a2 din nord-estul României, Republica Moldova şi Ucraina centrală corelează cu frontierele culturii Cucuteni-Tripolie. Această grupă a fost una caracteristică pentru cucutenieni, iar odată cu pătrunderea masivă a indoeuropenilor s-a infiltrat în genofondul acestora fără a degrada. Spre deosebire de populaţia autohtonă din regiunea vizată, cea din Europa centrală şi de vest, reprezentanţi ai haplogrupului I, a fost asimilată de valurile de indo-europeni.
se poate vedea si pe harta genetica

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mai mult sau mai putin, Stalin dupa ce a ocupat Moldova a adus in Moldova foarte multi rusi ca sa se stabileasca in acele pamanturi si sa ocupe Moldova stergand identitatea tarii si cultura, multi moldoveni au fost chiar si deportati in Siberia, o miscare strategica, oricum, in principiu da sunt romani.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează