|

Sunt boboc, nu m-am gandit bine la ce vreau sa fac si m-am bagat pe profesionala mecanic auto dar mi-am dat seama ca nu e ceea ce vreau sa fac si ca nu vreau sa fac doar profesionala. As vrea sa ma transfer dupa acest an la liceu dar diriginta mi-a spus ca daca voi face asta va trebui sa am media mai mare decat ultimul din clasa respectiva, asta e usor, am note chiar bune, dar mi-a spus ca va trebui sa fac din nou a-IX-a ceea ce nu as vrea. Vreau sa imi spuneti, chiar e adevarat? In afara de medie si probele de diferenta care trebuie date trebuie sa repet si anul?

1 răspuns:
| a răspuns:

Este cum ti-a spus diriginta, poti intra doar in cl. a IX-a la liceu, doar ca va trebui sa fi avut media de admitere cel putin egala cu a ultimului intrat la liceul si profilul de transfer.
In acest sens sunt prevederile Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor şcolare din învăţământul preuniversitar, aprobat prin Ordinul MENCS nr. 5079/2016, citez:
"ART. 152. Elevii din învăţământul liceal, din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal se pot transfera, păstrând forma de învăţământ, cu respectarea următoarelor condiţii:
f)elevii care au finalizat clasa a IX-a a învăţământului profesional cu durata de 3 ani se pot transfera doar în clasa a IX-a a învăţământului liceal, cu respectarea mediei de admitere la profilul şi specializarea la care solicită transferul. Elevii din clasele a X-a şi a XI-a din învăţământul profesional cu durata de 3 ani se pot transfera în clasa a X-a din învăţământul liceal, cu respectarea condiţiei de medie a clasei la care solicită transferul şi după promovarea examenelor de diferenţă;"