| SilviuOCB a întrebat:

Sunt clasa a 10 a pe profil mecanic și vreau să mă mut/transfer la liceul de arte, pe arte plastice mai exact arhitectură și am câteva întrebări:
- Mă pot transfera după terminarea primului semestru? Dacă da, se ține cont de media din semestrul respectiv, de media finala din clasa a 9 a, sau de media de admitere la liceu?
- Dacă mă transfer după ce termin clasa a 10 a, de ce medie se ține cont?
- Și ce probe o să trebuiască să susțin?

3 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Conform Ministerului Invatamantului, transferurile se realizeaza NUMAI la inceput de an scolar, cu medii egale sau mai mari ca ale ultimului intrat la acea clasa de arhitectura dar si cu note mari la testelor de diferenta, la materiile specifice pentru clasa de arta plastice si arhitectura si evident daca clasa mai are locuri libere.

| Jassmina a răspuns:

Anul acesta ai pierdut sansa de tarnsfer, fiindca nu ti-ai facut cerea de transfer din timp si nici nu ai sustinut examenele de diferenta asa cum cere minsiterul, inainte de inceperea anului scolar.
La anul, in vara, te interesezi din timp, inveti pe rupte si dai examenele de diferenta si cine stie, poate ai o sansa sa fii acceptat daca esti suficientd e talentat sa impresionezi profesorii cu talentul tau la desen tridimensional si pictura.

| Feri5 a răspuns:

Te poți transfera fie între semestre, fie la sfârșitul anului.
Dacă te vei transfera între semestre se va ține cont de media generală din clasa a IX-a. Însă dacă te vei transfera la sfârșitul clasei a X-a, se va ține cont de mai multe criterii:
1. Media generală din clasa a X-a, care trebuie să fie mai mare sau egală cu cea mai mică medie din clasa respectivă.
2. Notele obținute la examenele de diferență.
3. Numărul de locuri din clasă.
Eventual, diferențe se dau la materii specializate în desen.