| Avalohis a întrebat:

Sunteti de acord ca multa materie din ce se preda la scoala e inutila sau neinteresanta si aici enumar notiuni complexe(!) din matematica,fizica,chimie? Eu vad un exercitiu complex cu radicali,functii,sisteme,o problema complexa cu n rezolvari si zeci de formule INUTILE si NEINTERESANTE! Sunt de acord sa invatam notiunile elementare ale matematicii,fizicii, chimiei dar nu si tot felul de exercitii si probleme de 1 km.Multi cred si asa si este ca toate astea nu iti ajuta CU NIMIC in viata! Ce parere aveti? De ce nu sunt orele mai interesante? mai folositoare? Mai atractive si de ce ni se baga pe gat informatii nefolositoare si prea complexe,prea neinteresante, prea obositoare?

12 răspunsuri:
| Konata a răspuns:

De unde stii ca nu o sa-ti trebuiasca?

| Avalohis explică (pentru Konata):

Sa fim seriosi,cum sa iti foloseasca si la ce,niste sisteme,inductia matematica, inecuatii si ecuatii de n ordine, formule matematice sau din fizica, chimie, circuite electrice si toate bazaconiile?

| Konata a răspuns (pentru Avalohis):

Dar de unde stii ca nu o sa-ti trebuiasca? Nu stim niciodata unde si cum vom ajunge in viata...

| valentingb a răspuns:

Functii de gradul 2 vei face timp de 6 ani, la matematica, nu-s grele, dar dupa ce termini scoala nu le mai folosesti vreodata. Mie mi-ai "placut" in mod special numerele din multimea I, numite si "numere inexistente". Iti dai seama ca ai o placere enorma in a invata ceva ce nu exista. Matematica e folositoare, pana la un punct. Chimia te mai ajuta in viata, iar fizica e foarte folositoare. Problema e ce parte anume se preda la noi in scoli, si in ce mod. Cunosc multi profesori, si niciunul nu e de acord cu planurile de lectii si cu materia. Dar deciziile vin de sus.

| Avalohis explică (pentru valentingb):

Mie imi plac materiile umaniste,ca romana, istoria, geografia, latina, psihologie etc.Si RELIGIA! Sunt minunate aceste materii.Nu mi se par total inutile aceste materii, fizica, chimie si matematica ci doar mi se par ca sunt multe notiuni inutile si nefolositoare pentru VIATA! Sunt de acord sa invatam lucrurile elementare si putin mai mult dar nu sa intram asa in paine.La mate-info se fac 5 ore de matematica, se da BAC, teza, se face la greu.Pentru ce? E decizia copiilor unde se duc bineinteles dar consider ca prea facem ce este inutil si invatam bineinteles.Sa faci atata matematica, fizica si chimie mi se pare zadarnic si neinteresant.La ce iti ajuta daca te joci cu numerele la infinit?

| Papillon09 a răspuns (pentru Avalohis):

Este adevarat, sunt unele exercitii inutile, unde trebuie doar sa calculezi pana te plictisesti. Insa sunt multe alte exercitii care te ajuta sa iti dezvolti o gandire logica si sistematica. Matematica de liceu are destule lectii nefolositoare, insa nu toate. Si la fizica sunt unele probleme care te conduc mai mult spre matematica, la chimie sunt probleme dificile pentru cei care vor sa faca performanta insa chimia predata este destul de interesanta, te ajuta sa intelegi mai bine procesele din lumea in care traim. happy Aici sunt de vina si profesorii care nu stiu sa faca orele interesante, doar iti preda kilometrii de teorie dar nu te fac sa intelegi nimic, normal ca nu iti place. Daca profesorii ar stii sa fie profesori ai fi fascinat de absolut toate materiile pentru ca toate au ceva interasant si folositor.winking

| TempusVernum a răspuns (pentru Avalohis):

".La ce iti ajuta daca te joci cu numerele la infinit? "
De-aia trebuie sa fii elev la Uman(stiinte sociale, filologie, etc.), nu la mate-info laughing

| valentingb a răspuns (pentru Avalohis):

Din moment ce intra la Mate-Info se presupune ca le place matematica si logica, se presupune ca un exercitiu de matematica ii relaxeaza. Am un prieten, economist, daca vede pe un afis un numar si o femeie frumoasa, tine minte numarul, nu si femeia.
De asta exista si filologia, sociologia, fiecare alege ce-i place.
Totusi, cel putin o treime din materie e inutila, sau utila doar in foarte putine domenii.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Pe foarte multi nu-i ajuta, dar pe cei ce urmeaza o facultate ii poate ajuta intr-un anumit domeniu; in general dezvolta gandirea

| Oana92 a răspuns:

Acum iti par inutile, dar matematica te invata sa gandesti, iti creaza o ordine in minte si te ajuta sa gasesti legaturi.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu sint de acord. Acum faci teorie dar mai tirziu te vei lovi de probleme pe care le vei putea rezolva doar stiind ce ai invatat. Daca ai invatat! Si cum sa evoluam invatind doar adunarea si scaderea?

| TempusVernum a răspuns:

Eu zic sa astepti sa mai cresti.

Mai, depinde de profil. Toata informatia care se toarna la un profil real ce se axeaza pe mate, info, fizica o sa-ti fie necesara destul de mult toata viata daca tintesti cat mai sus in domeniul asta. Asa, tie, daca-ti plac mai mult istoria si geografia, romana sau limbi straine, trebuia sa te duci la Uman, nu la Real. Uite, eu, de exemplu, nu agreez la mate-info pretentiile disciplinei Limba si Literatura Romana. Mai ales ca la bac toata lumea e examinata la fel, indiferent de profil, in conditiile in care la Uman exista un numar cel putin dublu de ore de romana.
De asemenea, niciodata n-am agreat istoria intrucat stiam de foarte tanar ca n-o sa-mi foloseasca vreodata. Istoria e pentru mine doar o colectie de povesti de spus nepotilor, dar eu nu le-as spune asta, ci mai degraba cat de frumoasa e programarea, iar cei mai buni programatori sunt vedetele rock din ziua de astazi.
Faptul ca sa zicem ca esti la Uman, dar te oftica profii si cu fizica, chimie, mate, macar in primii ani de liceu, ei bine, ma crezi sau nu, voua chiar va preda elementarul.

Tin minte ca aveam o colega chiar in clasa a XII-a, ultimul an de liceu la mate-info, se tot plangea ca n-are ce face ea cu integralele zi de zi pentru restul vietii. Intamplarea a fost sa dea la o facultate de inginerie, unde matematica nu disparuse cu totul din peisaj. Eu pe parcursul facultatii am observat ca matematica e un instrument obligatoriu al inginerului. Si ai de invatat asta: nu conteaza memorarea, ci gandirea, sa stii unde cauti informatia cu care vei lucra. Asta e tot ce conteaza. Nu te va plati nimeni vreodata pentru ca ai memorat un tabel de formule.

E adevarat ca n-avem cel mai eficient sistem de invatamant. E la pamant fata de alte state din Occident. Dar gandeste-te ca elevi buni, viitori oameni cu job-uri de vis, au iesit si din bancile scolii romanesti!