|

Voi faceți ore/cursuri online? Ce se întâmplă cu elevii din mediul rural care nu au PC? Sunt umpluți de absențe?

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Chiar crezi ca mai exista in ziua de azi elevi care nu au macar un telefon smart in familie, sau o tableta ieftina?

Bun, poate ca exista.
DAR in ultima zi in care au mai fost la scoala, sunt sigur ca profesorii au gasit solutii si pentru ei, in momentul in care s-a stabilit ca vor face lectii online.
Poate au intrebat parintiii mai cu stare daca nu au un telefon de care nu mai au nevoie, donatii, sponsorizari de la primaria de care apartin, reciclari de la centrele de colectare din cel mai apropiat oras, etc
Din cate stiu, folosesc Zoom in invatamantul gimnazial si primar, pentru ca e cross platform si are unelte dedicate.
N-am auzit pe nimeni sa faca lectii pe FB sau WhatsApp.
Si cu atat mai putin prin Email, caci au nevoie de interactivitate cu profesorii.

| a răspuns (pentru NLS):

Pe WhatsApp facem noi, dar nu lecții prin videocall sau ceva, ci pur și simplu ne sunt trimise lecțiile și temele, și suntem lăsați „în plata domnului". Și lecțiile astea sunt trimise doar la franceză și română, la matematica ne-a trântit profa doar niște teme de te ia durerea de cap, atât.

| a răspuns (pentru CristiMihai23):

In cazul acesta e grav. (la nepasarea profesorilor ma refer).
Nu cred ca nu stiu sau nu au fost informati de sus de existenta platformelor de app sharing sau video conferinte:
+++Microsoft Teams
+++Google Classroom și Google Hangout Meet (pana la 1 iulie sunt disponibile gratuit functiile avansate din Hangout Meet)
+++Zoom
E doar rea-vointa sau poate nepricepere.
Puteti sa va strangeti voi colegii pe o astfel de aplicatie si sa va faceti temele sau sa invatati impreuna. (recomand Zoom sau MS Teams).

| a răspuns:

Mda nici o fusta colega care a devenit profa de romana nu făcea lecții cu aplicații pe telefon la o școală de la tara semestrul trecut.

| a răspuns:

Nu. Chiar daca nu au pc, tot au un telefon, internet si un cont de Facebook, e-mail sau Wapp unde le sunt trimise lectiile si temele.

| a răspuns:

Da.
Toata lumea are un pc/telefon/tableta, sau macar 99.95%.
Nu se pun absente, iar la studenti depinde foarte mult de fiecare profesor in parte. La mine doar vreo 2 profi tin cont de prezenta online.

| a răspuns:

In cazul universitatilor, fiecare ia ce decizie vrea. De exemplu la mine se fac cursuri online dar nu se tine cont de prezenta din cate stiu eu, adica participa la curs cine chiar e interesat si vrea sa invete ceva.

Si nu-ti imagina ca se striga prezenta sau mai stiu eu ce... sa fim seriosi. Daca e sa se faca, se scriu toti intr-un document si normal ca-l scrii si pe colegu care nu are internet sau doarme la ora aia. Nu sta nimeni sa strige 200 de persoane sa zica toti prezenti sau sa-si porneasca camera sau mai stiu eu ce verificare.

| a răspuns:

Nu, și nu trebuie PC neapărat