| Nimeni91 a întrebat:

Voi la ce ati da proba la alegere la bac: sociologie sau la geografie? Eu as vrea sa dau la sociologie, sunt a 11 a acum, insa m-am uitat peste niste subiecte si parca imi par putin cam complicate, subiectul 1 il fac perfect, la fel si punctul A de la subiectul 2, insa celelalte sunt cam grele, iar la geografie nu pot retine hartile. Sociologie e accesibila de invatat pe cont propriu, dupa parerea voastra? As vrea sa ma apuc sa invat pentru bac.

10 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Am dat la geografie BAC-ul. De ce? Mi-a placut intotdeauna materia asta, eram pasionat si era si usoara proba, adica Europa sa stii unde-s tarile, care sunt capitalele, cateva chestii despre cateva tari mai importante, orase din Europa, iar din Romania sa stii judetele, unde-s orasele pe o harta muta, unitaitle de relief, rauri si chestii d-astea,, dar mai erau si alte chestii usoare de invatat despre vegetatie, relief din Europa, mi s-a parut atat de banal Bac-ul la geografie. Sociologia in schimb nu era de mine, nu-mi plac materiile astea in care x a zis nu stiu ce, y a zis altceva, definitii peste definitii, am urat din ficati tipurile astea de materii, nu e vorba ca nu pot retine doar ca-mi fug ochii si ma plictiseau, prefer ceva mai practic, mai logic.

| Nimeni91 explică (pentru Drimmero):

Multumesc de raspuns! Mie, una, nu imi place geografia, iar la sociologie ma folosesc de comentatul in stilul eseurile argumentative de la romana, insa incepe perioda asta de stres acum, cand nu stiu pe unde sa o mai apuc, cand unii profesori spun una, iar altii, alta.

| Drimmero a răspuns (pentru Nimeni91):

Bac-ul in sine e banal, n-ai de ce sa te stresezi, da, e normal sa ai ceva emotii, dar e foarte usor, din ce imi spui inseamna ca esti pe uman, e foarte usor bac-ul la filologie

| Nimeni91 explică (pentru Drimmero):

Stiu, si profii au spus ca e usor, dar eu, de felul meu, ma stresez din orice motiv, pana si la teste si lucrari de control din 2-3 lectii. Am tot incercat sa ma detasez de stres, sa citesc carti seara, sa coloz chiar, sa ma plimb, insa nimic nu merge. Ma gandesc, ca nu o sa iau, insa stresul e irelevant. Multumesc de incurajari!

| GabiDumitrescu a răspuns:

Sociologie. Cred ca e loc mai mult de improvizatie. La geografie ai de tinut minte mai multe cifre si denumiri.

| Drimmero a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Sunt chestii logice pe care le inveti super-usor, daca inveti cu o harta in fata sau daca te pasioneaza materia le inveti aplaudand

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Drimmero):

Numele si numerele niciodata nu au fost logice. E misto geografia, nu zic nu, dar la modul in care sunt alcatuite subiectele, e la fel de mizerabil de dat la bac ca si istoria. Nu se dau analize de bun-simt, studii de caz, ci doar reproducere ca papagalul, atit.

| rosessunflowersandlillies a răspuns:

Ce ti se pare mai usor si ce crezi ca te ajuta mai mult pe viitor. Nu are rost sa iti spunem noi geografie daca tu iubesti sociologia sau sa iti spunem sa inveti sociologia daca marea ta pasiune e geografia. Eu personal as da la geografie (si sociologia pare extrem de frumoasa, insa nu am intrat in contact cu aceasta materie si nu stiu cum m-as descurca). Referitor la a doua intrebare... dupa parerea mea le poti invata pe ambele extrem de usor acasa daca ai resursele corecte si interesul necesar (si, desigur, timp). Daca spui ca la geografie nu poti retine hartile atunci nu are rost sa te chinui, mai ales ca vad ca te pasioneaza mai mult sociologia.

| SetYourselfFree a răspuns:

Sfatul meu e sa dai bacul din geografie.Se de din geografia clasei a 12-a.Eu a dat tot din geografie si mi s-a parut foarte usor.Am luat nota 9.50. Pe mine m-a ajutat foarte mult modelele de bac de pe inernet pe care le poti face si tu.De asemenea, exista jocuri cu harta unde sa identifici judete/reședințe.

| Nimeni91 explică (pentru SetYourselfFree):

Multumesc foarte mult! Acum fac diferite teste de pe net, la sociologie si la geografie, si am incercat si cateva jocuri, ca sa vad spre ce materie sa ma indrept.