|

Am ajuns sa cred ca tatal meu este efectiv nesimtit.

1. Nu pot avea o discutie normala cu el sau cu altcineva, fara sa se bage peste argumentele mele sau peste ceea ce am de spus.

2. De fiecare data cand vorbesc cu cineva si este si el de fata de fiecare data vine cu comentarii de genul "lasa nu ma fa tu..." sau "bine ca esti tu mai..." etc.

3. Doamne fereste sa ii raspunzi la "comentariile" ca te face de c***t in fata tuturor.

4. Parerea mea niciodata nu conteaza, doar cum stie el este ok.Si asta nu e tot. Fiecare lucru care se intampla in casa, fiecare lucru pe care il fac eu, fiecare nota pe care o iau la scoala, pe toate trebuie sa le stie bunica mea (mama lui).

Recunosc ca m-am cam lasat de invatat de cand am reusit sa ma transfer la liceul la care voiam sa intru de prima data, dar pentru niste note sa-ti bati joc de o persoana si sa o faci de rusine in fata familiei, altcumva mai frumos nu am cum sa ii spun, decat ca este NESIMTIT.Nu stiu ce sa mai spun, mersi oricum ca mi-ati citit problemele si as fi bucuros sa aud ce credeti/ pareri in comentarii.

13 Raportează Evaluează
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Cu unii oameni e greu să comunici, într-adevăr. Cea mai mare problemă după mine în societate, problemă care este cauza majorității conflictelor este incapacitatea unei părți de a transmite o idee exact așa cum o gândește sau incapacitatea celeilalte părți de a o interpreta sau ambele combinate într-o anumită măsură. De cele mai multe ori, este mai ușor să privești lucrurile doar din perspectiva ta, fără a depune puțin efort să înțelegi lucrurile din perspectiva altora. Toți oamenii, din prisma lor, fac binele. Naziștii convinși voiau să purifice specia umană; pentru ei; răul comis era un sacrificiu necesar pentru o lume utopică ce avea să vină după terminarea "procesului de purificare". Într-un război, tabăra X consideră că inamicii din tabăra Y sunt cei răi și invers.
Cam aceeași regulă se aplică și în relațiile dintre 2 sau mai multe persoane. De exemplu, Gigel este gay, fumător de canabis și ateu, iar Ion este un creștin ortodox fanatic. Ion, pentru că este limitat de îndoctrinarea lui (nu fac discriminări religioase; e pur și simplu un exemplu), nu poate să îi înțeleagă pornirile sexuale, aparent "aberante" a lui Gigel, care din generală a simțit o atracție sexuală pentru băieți și de asemenea consideră că faptul că acesta fumează iarbă este o consecință directă a ateismului acestuia, motiv pentru care deși Gigel nu îi are treaba lui Ion, acesta îl tot bate pe el la cap că diavolul este viclean și se manifestă în multe forme. Ion consideră că este îndatorirea lui de creștin ortodox devotat să încerce să îndrepte oamenii de pe "calea lor greșită", iar orice gând care i-ar putea deschide mintea spre o altă posibilitate este contracarat de puternica lui credință cu scuza că diavolul este viclean, așa ca acesta pur și simplu este închis într-o capcană ideologică din care foarte greu mai poate ieși. De cealaltă parte, Gigel, neînțelegând pe deplin de ce Ion...2005 - 2235 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru noisolpXekuNemertXe):

Mai lasa argumente si pentru altii laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Tataru_Ionut_2001):

Păi dragă; doar pentru că am scris un mic eseu acolo, nu înseamnă că am consumat toate ideile?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

E batut in cap ai timp sa te ocupi de el cand ajungi sa te descurci in viata

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eh așa le vezi acum că ești mic, dar când nu va mai fi, îți va fi dor de momentele astea. Lasă tu de la tine, bucura-te ca e așa. Lasă-l să vorbească, du-te și vorbește cu el, încearcă să te apropii mai mult. Crede-mă, le vezi așa acum, când vei crește, le vei vedea cu totul diferit. Vrea atenția ta, vrea să conteze pentru tine, vrea afecțiune și mândrie din partea băiatului său. Capul sus, adoptă altă abordare și va fi bine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru BaiatulVisator):

Cel mai prost comentariu, felicitări!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru BaiatulVisator):

De ce sa-i fie dor mai? De insulte si comportament urat? Esti culmea. Adica ce sa faca? Sa accepte batjocura? Asta ii va face rau pentru viitor, va ramane poate cu traume psihice si cand nu va mai fi mic, va fi rau.

Dar ma repet, daca el este okey! Am presupus ca el este okey si tatal isi bate joc.
Daca face tampenii si la comportament si la note, atunci este altceva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In orice Instanta, se da cuvantul si celeilalte parti.
Oricum, probabil are vreun motiv sau nu este chiar asa cum ti se pare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Se poarta asa de cand ai note mici? Sau indiferent de asta?

Daca e de la note mici, exagereaza putin, dar nici frumos nu poate sa se comporte, mai ales daca nu s-o intelege cu tine sa inveti.

Daca si cand aveai note bune, oi fi vreun copil rebel cu care nu se poate intelege parintii, care se cearta, nu asculta, e obraznic, iar e normal cum se poarta.

Daca esti okey si la purtare, se lua de tine si cand aveai note bune, atunci aia e, oricum nu ai ce face pana nu te duci la casa ta dupa scoala. Atunci da, e nesimtit.

Nu te poate face de cacao in fata unor oameni care tin la tine cu adevarat, ca aia stiu ca ce zice el nu e asa, daca pun botul, nu sunt prieteni adevarati. O sa tine cu tine, nu cu el, si se face doar el de ras.
Eu m-am inteles bine cu parintii, dar se mai intampla sa zica ceva si un prieten zicea "doamna, lasati-l ca stim ca nu e chiar asa cum ziceti".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Mosotti):

Notele mici sunt un "motiv" in plus de a face asta. Recunosc ca nu ma stradui 100% tot timpul, dar cand o fac nu-l aud sa povesteasca de ele

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Robert150103):

Pai cand faci ceva bun nu vede, vede doar cand faci ceva rau.
Eu am zis, mereu au fost asa? Indiferent ca erai ok sau nu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

As zice mai degraba ca e cicalitor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mai nu stiu cum sa iti raspund la mesajul tau, eu pot sa iti spun doar care a fost experienta mea. Tatal meu mi-a spus toata viata ca nu voi fi nimic si sunt un nimic si as fi norocos sa ajung macar ca el, cand eram mic daca aveam o opinie eram articulat. Dar asta ma motivat pentru ca eu stiam ca am dreptate si am facut ca mine, acum la 26 de ani e foarte umil si stie ca a gresit pentru ca i-am demonstrat, cu oameni de genul nu are sens sa vorbesti cu ei discuti in fapte. Nu te consuma aiurea si fa ceea ce simti

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează