Întrebare recomandată |

Am o o prietena foarte apropiata care sufera de mai multe forme de abuz de catre barbatul cu care se afla intr-un concubinaj : Fizic, emotional, sexual, etc. Cei doi au si un copil in varsta de 4 ani. Spune ca este terorizata chiar si atunci cand doarme, iar copilul se afla intr-o continua teroare. A incercat de mai multe ori sa plece insa de fiecare data s-a intors din pricina amenintarilor lui. Cum as putea sa o ajut, as putea anunta politia in mod anonim, sa strang ceva dovezi si sa rezolv eu cumva situatia pentru ea? Multumesc! Funda!

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Doar sa-i spui sa se prezinte instantei pentru cererea unui ordin de protectie si o sa-l primeasca in timp depinzand de cat de urgent este. Nu este nevoie de dovezi, doar starea de pericol a victimei este suficienta.

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca ai apela la o firma de detectivi particulari, ei ar putea aduna probe video (cu acordul prietenei tale), cu ajutorul carora ar putea cere restrictie de apropiere a concubinului.
De asemenea, daca suna la 112, politistii care vin la fata locului pot emite asemenea restrictie valabila de indata, pe care se poate prelungi prin hotarare judecatoreasca.

| a răspuns:

Nu prea poți să rezolvi efectiv și definitiv situația pentru ea.
Acțiunea trebuie să pornească de la ea, ca să poată fi luată în serios de autorități.
Astfel poți discuta cu eam ce se întâmplă de fapt, care sunt motivele pentru care ea a tolerat situația atât de mult timp.
Apoi care sunt consecințele acțiunii sale, căci se pare că va trebui sau să se despartă, sau ca asistența socială evaluîn situația să decidă că soțul are nevoie de suport psihiatric, și să se procedeze în consecință, iar dacă comportamentul lui deviant se manifestă doar la domiciliu, să se recurgă la o consiliere familială.
Astfel, dta ca persoană din exterior, care nu trăiești efectiv în acea familie, care cunoști situația doar din auzite, care nu ai competențe profesionale în domeniul respectiv, nu ai cum să evaluezi situația în mod obiectiv, și să oferi cea mai bună soluție, iar ub sfat sau acțiune a dtale, poate avea consecințe pe care nu le-ai fi dorit.

| a răspuns:

Poti sa vorbesti cu ea sa faca in asa fel incat sa înregistreze sau filmeze unu două momente de genul asta si sa depună plângere.
Pe urmă poti sa o iei la tine acasa pana se mai pune pe picioare sau chiar sa o ajuți sa se mute in alt oras ca sa fie in siguranta daca politia nu isi face treaba cum trebuie.

| a răspuns:

Convinge o pe ea sa plece cu copil, oriunde e mai bine decât în situația data, dacă nu are curajul sa lupte pentru ea sa se gândească la acel copil nevinovat, mai târziu ea va fi devina dacă acel copil nu va fi educat frumos sau nu se va înțelege cu el, căci acel copil este traumatizat

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Eu dacă as fi in locul tau as anunța poliția. Poți sa iei legătura și cu vecini (dacă sta la bloc) sa strângă câteva dovezi (când tipa la ea, de exemplu). Dacă este și agresată fizic, ar fi de folos și niște poze (vânătăi sau chestii de genul).