| AAYY a întrebat:

Am o problema un pic delicata cu prietena mea. Suntem de 2 ani impreuna, tinem unul la celalat, eu am 25 de ani, ea 20.
Eu lucrez, ea e la facultate momentan. Eu locuiesc singur, iar de la o vreme ea a inceput sa imi bata apropori si sa spuna ca vrea sa se mute cu mine.
Chestia e ca nu mi-ar displacea, pentru ca tin la ea mult, doar ca eu abia ma ajung cu banii pe luna. Chirie, mancare, utilitati, sunt exact la limita. Cum spuneam, ea este la facultate la medicina si o sa mai dureze pana o sa ajunga pe banii ei. Treaba e ca ea tot insista, dar nu zice nimic de cine o sa o sustina catusi de putin financiar. Daca castigam eu mai mult, nu era problema, dar ce castig abia imi ajunge mie. Nu stiu cum sa ii spun fara sa se supere, sau daca e o idee buna sa ii spun asta.
Voi cum credeti ca e mai bine sa fac?

16 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Dacă dragostea se reduce la bani, e aiurea situația. Unii spun ca dragostea trece prin stomac, dar eu nu o cred.
Sa zicem ca acum rezolvi situația. Va iubiți și va căsătoriti. Dacă ea se va îmbolnăvi cumva și nu va mai putea lucra, și nu va mai avea nici o sursa de venit, sau ce va avea se va duce pe tratament (hai sa nu zic ca va trebui sa pui și de la tine pentru asta), o vei trimite la mama sa, pentru ca te uiți la buzunarul care se golește prea repede?
Dacă o iubești, nu ții cont de asta. Discuți cu ea și ajungeți la o formula în care sa faceți totul posibil. Oricum, aduci în discuție chiria, care ar fi cea mai mare cheltuiala (știu cum e, am stat cu chirie), dar nu se pune, dai tot atit la chirie, ca tot o camera sau o garsoniera ai închiriat.aici nu contează ca e unul sau doi, stați împreună. Cu mincarea, e adevărat, va fi mai mult, dar poți avea un avantaj, ca ea sa gătească, și atunci pierderea nu e asa mare, ca mincarea gătită e mult mai ieftina, și va fi și altceva cand știi ca vii de la munca și găsești în frigider cate ceva, dacă nu cumva chiar ea te așteaptă cu masa pusa.
Eu cand am fost acasă la Timișoara sa îmi reamenajez apartamentul, toți banii ce i-am avut i-am investit în apartament. Pentru ca apartamentul era în șantier, am stat la mama mea. Ea m-a ajutat enorm, am stat mai bine de doua luni pe capul ei, și cu mincare, si cu cheltuieli, și ne-am descurcat, deși ea are o pensie de 1200 de lei, dar a meritat, căci chiria ce o iau de pe apartamentul meu o împart cu ea, și de aceea m-a ajutat. Asa ca, eu cred ca banii sunt o problema prea mica cand e vorba de dragoste.

| Adry05 a răspuns:

Mie nu mi se pare deloc că ai vreo obligație s-o susții finaciar lol, ba chiar corect mi se pare să împărțiți măcar utilitățile la jumătate. spune-i de aspectele astea și menționează clar că e vorba de plătit, te muți cu iubitu tău împreună pentru că vreți să stați împreună și să duceți relația la alt nivel nu ca să aibă cine să te întrețină în locu părinților laughing

| Naty1 a răspuns:

Trebuie să vorbești cu ea pe tema asta.Sa ii spui ca sti ca poate ar vrea sa se mute cu tine dar nu sti cum o sa va descurcati financiar si se vor găsi soluții sigur.

| LoveSleep a răspuns:

Dacă aveți 2 ani impreuna și tu nu poți să-i spui asta îți recomand călduros să vă despărțiți.

| InYourMind a răspuns:

Nașpa.
No money, no gagică.

| supadeceapa a răspuns:

Întreab-o ce părere au părinții ei și dacă ar putea s-o susțină financiar. Ea stă cu ei, nu stă în chirie? Dacă stă în chirie, e ușor.

Oricum, mi se pare trist că sunteți de doi ani împreună și ea nu știe chestiile astea, ba chiar ai rețineri să discuți cu ea anumite lucruri. Eu aș mai aștepta în locul vostru. Nu păreți pregătiți.
Mai construiți încredere, comunicare, abia apoi gândiți-vă așa departe, pentru că mutatul ăsta împreună nu e doar o joacă.

| Zuzu1991 a răspuns:

Faptul ca nu ai destui bani nu e nici o jena, daca asta e singurul motiv
ii poti spune direct in fata, si sa insisti ca asta e singurul motiv

| Dintrebare a răspuns:

Cel mai bine este sa aveti o discutie deschisa, si nu doar pe tema asta, ci intotdeauna cand aveti o problema. O relatie in care lucrurile nu se discuta direct este o relatie sortita esecului. Mai ales daca ea nu a deschis inca discutia, poti sa o deschizi tu. Si sa ii spui ca te gandesti de un timp ca ar fi frumos sa va mutati impreuna si ca ti-ai dori asta. Ii ceri si ei parerea si ii spui ca ti-ai dori sa discutati si sa gasiti impreuna o solutie cat mai buna. Si vezi ce zice. Aduci in discutie si problema financiara, fara rusine. Nu e nicio rusine ca nu ai suficienti bani ca sa intreti doua persoane. Esti de laudat ca muncesti si ca te straduiesti. Intr-un cuplu nu trebuie sa existe nici rusine, nici subiecte tabu. Si fa discutia sa fie cat mai relaxata. Asa o ajuti si pe ea sa se simta confortabila. Daca se supara, este o reactie imatura din partea ei. Dar si in situatia asta, ii poti explica ca intentia ta nu este sa o superi si ca tu tii mult la ea si la relatia voastra si ca tocmai de aceea iti doresti sa aveti o comunicare buna. Si poti sa ii zici ca tu esti deschis la orice idee vine din partea ei si ca iti doresti doar sa discutati si sa va puneti de acord cum e mai bine sa faceti. Cel mai important este sa va sfatuiti si sa ajungeti impreuna la o solutie cu care sa fiti amandoi de acord, indiferent de situatie.

| Sophieka a răspuns:

Buna

Cred ca Laurentiu_Irimia_2002 ti-a dat cel mai bun raspuns.
Trebuie sa discutati si sa pui problemele pe masa, fara rusine si fara ocolisuri.

| Mopmop a răspuns:

Pai ea unde sta acum? Camin sau chirie?
Parintii o pot ajuta oricum chiar daca sta cu tine.

| AAYY explică (pentru Mopmop):

E din oras, sta cu parintii ei.

| Glittery a răspuns:

Spune-i si gata! Bruh.

| NarcisIfrim a răspuns:

Cel mai ok,e sa vorbesti cu ea, daca o sa gasesca solutii cu tine, atunci e super, daca vezi ca o sa dea inapoi si nu vrea sa inteleaga, atunci sa iti pui niste intrebari.

| FantasyBoy a răspuns:

Presupun ca pentru mancare, etc ii dau parintii, la care locuieste in prezent, si in cazul in care s-ar muta la tine, s-ar supara pe ea si nu i-ar mai da nimic?
Fata nu pare a fi o profitoare, poate fi asa doar in cazul in care parintii au somat-o sa paraseasca locuinta lor, dar nu pare a fi cazul aici.
Daca parintii ei accepta sa ii ofere ceva bani si in cazul in care se muta la tine, nu mai sta pe ganduri, ia-o in spatiu, e bine sa stati impreuna.

| Laurentiu_Irimia_2002 a răspuns:

In primul rand felicitari ca muncesti si stai singur, in al doilea rand ar trebui sa ii spui pe fata toata situatia, nu trebuie sa te ascunzi, nu e chiar asa un subiect delicat dupa parerea mea, cel mai bine e sa munceasca si ea in paralel cu facultatea, sunt multe job uri part time, daca nu doreste sa munceasca atunci eu zic sa nu se mute la tine, multa bafta

| dariaflorina a răspuns:

Eu cred ca cel mai bine este sa ii spui direct situatia, si poate te va intelege. Nu este nimic rusinos sa ii spui.