| cryss_1828 a întrebat:

Am si eu o intrebare pentru cei care se pricep ( e pentru altcineva intrebarea nicidecum pentru mine dar nu am gasit exact, adica nu stie cu certitudine).
Mama fiind minora inca si naste un copil ce bani va primi dupa nastere? Alocatia fiind cat? Primeste doar alocatia sau are si alte "Drepturi" sa zic asa? Multumesc pentru cei care ma lamuresc ( scuze de felul cum am scris dar sunt ft obosita si nu sunt la mine acasa.

4 răspunsuri:
constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Ai primit raspuns de la Marcel dar mama fiind minora nu are venituri si nu beneficiaza de indemnizatie crestere copil(600 lei), de asta beneficiaza mamele care au avut serviciu pana au nascut, iar de alocatie nou nascut (230lei ) beneficiaza doar in luna respectiva atat, in rest primeste lunar alocatia de stat pana la implinirea varstei de 2 ani, 200 lei, apoi alocatia normala de 42 lei.

| EUSIATIT a răspuns:

Ce alti bani sa primeasca decit alocatia? A lucrat undeva? sau crezi ca se incurajeaza natalitatea cu minore.hai lasa ma ca m ai dat gata. FAci copil ca ai vrut acum la virsta asta pentru ca sunt destule metode de contraceptie. ASta este tu o faci tu o tragi dar. sunt destui copii abandonati pentru ca nu au cu ce sa i creasca. Atunci de ce doamne ii faciti mai fetelor asa de mici. fara sa aveti o baza materiala?

| psihox a răspuns:

Si ce va face mama dupa doi ani de maternitate? Parca toate fetele minore se uita la alta si incepe concursul care fata va naste cel mai rapid si cati copii? Care minora va intemeia cel mai rapid o familie? Ea sau cealalta?

| marcel_5462 a răspuns:

Draga Crisa2807, daca ai hotarat sa fi avocatul poporului uite aici.
Serviciul alocatii si indemnizatii
Domeniu de activitate:
alocaţie de stat (200 lei/lună - 0-2 ani, 42 lei/lună - 2-18 ani);
alocaţie nou-născut (230 lei);
contravaloare trusou (150 lei);
indemnizaţie creştere copil (85% din media veniturilor, sau 600 lei/lună);
stimulent creştere copil (100 lei/lună).