|

Am un membru al familiei care bea enorm de mult in fiecare zi si începe sa vorbească urât de fiecare data când se îmbată. Eu singură aș dori să fac un bine familiei mele si sa il trimit la dezalcoolizare. Ideea este ca el singur nu ar merge de buna voie, asta e logic, iar dacă l-ar duce cineva cu forța, ar deveni violent. Ce pot să fac in cazul acesta? sad Care sunt pașii care trebuie urmați pentru a trimite pe cineva la dezalcoolizare?

8 Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

"iar dacă l-ar duce cineva cu forța, ar deveni violent" - stai linistita ca oricum nu poti. Nu ai voie sa internezi pe nimeni nici la dezalcolizare nici la nebuni fara acordul lor. Nu e chiar asa usor. Trebuie sa fii declarat in tribunal fara discernamant ca sa aiba altul drept de semnatura asupra ta. Iar asta e anevoios si oricum nu se poate pentru betie. Daca e major la revedere.

Cauta pe Google intervention si poti incerca ceva similar dupa ce vorbesti cu restul rudelor. Singura nu poti sa faci tu nimic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dacă devine abuziv mergi la politie sau la serviciile sociale.
Mai mult ca sigur bautură e drama trecutului care nu l-a discutat cu nimeni.
E greu sa se oprească deoarece devine un drog
Dacă te Abuzează verbal, fizic etc mergi direct la politie sau servicii sociale. E dreptul tău.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sa nu crezi ca dezalcoolizarea e o bagheta magica. Sunt mai multi alcoolici acolo unde lucrez. Unul din ei merge foarte des la spitalul Obreja, la dezalcoolizare, si e la fel de alcoolic ca cei care nu merg. Dezalcoolizarea are efect daca bolnavul vrea foarte mult sa scape. Nu uita ca alcoolismul este o boala psihica grava.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Să vă puneți mai mulți din familie la un loc și să-l duceți împreună, nu de una singură.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Vă mulțumesc mult tuturor! happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

NU ai dreptul sa iei decizii pentru altul. Asa au facut si cu Eminescu, l-au declarat nebun si l-au trimis la ospiciu, desi era sanatos happy Poti sa aplici urmatoarea metoda: Se reduce treptat doza, ca sa nu intre in transa. Asta inseamna ca va mai bea un an. Cat bea pe zi? Sa zicem 1 sticla de alcool. In fiecare zi pui in sticla o pietricica. Bea din sticla o saptamana, cu cantitatea unei pietricele mai putin. Saptamana 2 inca o pietricica. Bea sticla cu cantitatea a 2 pietricele mai putin. Treptat, sticla se umple de pietricele. Doza a vost redusa progresiv, fara ca organismul persoanei sa simta doza mica lipsa. O pietricica poate fi inlocuita cu o lingurita, ca doar nu te apuci sa pui pietre in sticla, era o metafora, Evident, trebuie sa-si doreasca sa renunte. Ca sa inteleaga, trebuie sa-l iei de-oparte, sa stai la o discutie, sa-i explici ce simti, cum actiunile lui iti afecteaza viata

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna! Parerea mea este sa-l lasi in pace, daca nu intelege de vorba buna. El va continua sa faca ce stie, iar daca nu il lasi, va prinde ură pe tine, mai ales daca il duci cu forta. Singura modalitate prin care l-ai putea ajuta tu este vorba buna, apeleaza putin la psihicul lui, spune-i ca distruge familia, dar se distruge si pe el. Cam asta ar fi solutia...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca devine violent si nu intelege de vorba buna cea mai buna solutie ar fi 112. E mai importanta siguranta ta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează